Desert tort cu crema de ananas

de Lau in Torturi, 27 Mai 2017 | 1242 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 50 g cacao
  • 100 ml ulei
  • esenta de rom
  • Crema
  • 300 ml frisca
  • 200 ml smantana
  • 3 linguri zahar
  • 100 g lapte condesat
  • 1 conserva ananas
  • 1 plic gelatina
  • Decor
  • 200 g frisca
  • 1 ciocolata
  • 50 g unt
  • bomboane colorate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de ananas:

Blatul-mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma foarte tare. Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare.


Turnam usor uleiul, amestecand, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt, cacaua, esenta de rom, amestecam cu miscari usoare.


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca foarte bine si taiem in 4 felii.


Crema-mixam smantana cu zaharul, adaugam frisca si mixam impreuna pana ce se intareste. Adaugam laptele condensat, ananasul scurs de compot si tocat marunt sau pisat, gelatina hidratata conform instructiunilor de pe plic.


Amestecam bine pana ce se omogenizeaza.


Pe un platou, asezam prima foaie de blat, insiropam cu compotul de ananas, crema si repetam pana ce terminam ingredientele.


Dam la frigider 1 ora, dupa care il imbracam cu frisca mixata, dam din nou la rece, 30 minute.


Topim ciocolata impreuna cu untul, 2 linguri frisca si turnam deasupra torturlui si decoram dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Lau 1

28.05.2017, 16:44

Rahela Velicu 1

28.05.2017, 19:21

Foarte bun!

Lau 1

02.06.2017, 16:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru mama