Desert tort cu crema de ananas

de Lau in Torturi, 27 Mai 2017 | 531 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 50 g cacao
  • 100 ml ulei
  • esenta de rom
  • Crema
  • 300 ml frisca
  • 200 ml smantana
  • 3 linguri zahar
  • 100 g lapte condesat
  • 1 conserva ananas
  • 1 plic gelatina
  • Decor
  • 200 g frisca
  • 1 ciocolata
  • 50 g unt
  • bomboane colorate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de ananas:

Blatul-mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma foarte tare. Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare.


Turnam usor uleiul, amestecand, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt, cacaua, esenta de rom, amestecam cu miscari usoare.


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca foarte bine si taiem in 4 felii.


Crema-mixam smantana cu zaharul, adaugam frisca si mixam impreuna pana ce se intareste. Adaugam laptele condensat, ananasul scurs de compot si tocat marunt sau pisat, gelatina hidratata conform instructiunilor de pe plic.


Amestecam bine pana ce se omogenizeaza.


Pe un platou, asezam prima foaie de blat, insiropam cu compotul de ananas, crema si repetam pana ce terminam ingredientele.


Dam la frigider 1 ora, dupa care il imbracam cu frisca mixata, dam din nou la rece, 30 minute.


Topim ciocolata impreuna cu untul, 2 linguri frisca si turnam deasupra torturlui si decoram dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Lau 1

28.05.2017, 16:44

noiinbucatarie 1

28.05.2017, 19:21

Foarte bun!

Lau 1

02.06.2017, 16:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca si ciocolata