Desert tort cu crema de ananas

de Lau in Torturi, 27 Mai 2017 | 5223 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 50 g cacao
  • 100 ml ulei
  • esenta de rom
  • Crema
  • 300 ml frisca
  • 200 ml smantana
  • 3 linguri zahar
  • 100 g lapte condesat
  • 1 conserva ananas
  • 1 plic gelatina
  • Decor
  • 200 g frisca
  • 1 ciocolata
  • 50 g unt
  • bomboane colorate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de ananas:

Blatul-mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma foarte tare. Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare.

Turnam usor uleiul, amestecand, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt, cacaua, esenta de rom, amestecam cu miscari usoare.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine si taiem in 4 felii.

Crema-mixam smantana cu zaharul, adaugam frisca si mixam impreuna pana ce se intareste. Adaugam laptele condensat, ananasul scurs de compot si tocat marunt sau pisat, gelatina hidratata conform instructiunilor de pe plic.

Amestecam  bine pana ce se omogenizeaza.

Pe un platou, asezam prima foaie de blat, insiropam cu compotul de ananas, crema si repetam pana ce terminam ingredientele.

Dam la frigider 1 ora, dupa care il imbracam cu frisca mixata, dam din nou la rece, 30 minute.

Topim ciocolata impreuna cu untul, 2 linguri frisca si turnam deasupra torturlui si decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ananas" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de capsuni cu crema de branza