Tort cu fructe

de babi5 in Torturi, 15 Aug 2013 | 17162 vizualizari

 

Este un tort foarte bun si taman potrivit pentru sezon...

 

INGREDIENTE

  • Un blat de tort (cit de mare doriti )
  • 500 gr zahar
  • 500 ml.lapte
  • 30 gr gelatina alimentara (3 pliculete de 10 gr.)
  • 150 ml apa (pentru gelatina)
  • 1 kg frisca hullala
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • 1 compot ananas (cuburi)
  • 1 compot la alegere (eu am folosit piersici decojite)
  • 5 oua
  • zahar vaniliat sau esenta
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe:

Intr-o oala se pun la fiert 400 ml lapte cu 400 gr zahar.

Separat se bat 5 oua. se bat bine cu 100 gr zahar si 100 ml lapte ,apoi se toarna peste  laptele fiert cu zaharul.

Se mesteca in continuu sa nu se prinda de fund pina se ingroasa ca si o smintina(De preferat  este sa se fiarba pe baie de abur )

Cind este gata se pune la racit. Intr-o craticioara punem gelatina cu 150 ml apa lasam 10 min .

Apoi punem la foc mic pina se topeste complet (atentie mare nu se fierbe, se incalzeste pina se topeste ), apoi se amesteca cu crema.

Se adauga  fructele scurse de zeama (Lasam fructe si pentru ornat ) si 500 ml frisca batuta bine cu 1 intaritor de frisca.

Intr-o cratita de marimea blatului punem o punga mai mare ,punem jumatate din crema, blat insiropat cu siropul din fructe, restul de crema  si blatul pe care-l insiropam .

Stringem punga si introducem la frigider pina a doua zi.

Cu restul de fructe si frisca ornam dupa bunul plac al fiecaruia.

Eu nu am reusit sa-l ornez cum mi-am dorit ca nu am pos si cu punga este mai greu,data viitoare va fi mai bine  ;) ca o sa-mi cumpar din nou ustensilele necesare.

Pofta  Buna !  si La multi ani ! Sfintelor Marii..

TIPS-URI

1

Nu am putut sa-l ornez cum mi-as fi dorit fiindca nu mai am posul

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

babi5 1

15.08.2013, 19:27

Foarte foarte bun ,incearca garantat o sa-ti placa ,este mai b un cu blatul facut acasa ,eu di n lipsa de timp am cumparat unul dar nu este acelas lucru

MotanLaOale 1

20.08.2013, 11:00

babi5 1

20.08.2013, 18:13

Multumesc MotanLaOale la-m facut de Sf, Marie dar daca nu ati venit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu spuma de capsuni