Tort cu fructe

de babi5 in Torturi, 15 Aug 2013 | 11135 vizualizari

 

Este un tort foarte bun si taman potrivit pentru sezon...

 

INGREDIENTE

  • Un blat de tort (cit de mare doriti )
  • 500 gr zahar
  • 500 ml.lapte
  • 30 gr gelatina alimentara (3 pliculete de 10 gr.)
  • 150 ml apa (pentru gelatina)
  • 1 kg frisca hullala
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • 1 compot ananas (cuburi)
  • 1 compot la alegere (eu am folosit piersici decojite)
  • 5 oua
  • zahar vaniliat sau esenta
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe:

Intr-o oala se pun la fiert 400 ml lapte cu 400 gr zahar.


Separat se bat 5 oua. se bat bine cu 100 gr zahar si 100 ml lapte ,apoi se toarna peste laptele fiert cu zaharul.


Se mesteca in continuu sa nu se prinda de fund pina se ingroasa ca si o smintina(De preferat este sa se fiarba pe baie de abur )


Cind este gata se pune la racit. Intr-o craticioara punem gelatina cu 150 ml apa lasam 10 min .


Apoi punem la foc mic pina se topeste complet (atentie mare nu se fierbe, se incalzeste pina se topeste ), apoi se amesteca cu crema.


Se adauga fructele scurse de zeama (Lasam fructe si pentru ornat ) si 500 ml frisca batuta bine cu 1 intaritor de frisca.


Intr-o cratita de marimea blatului punem o punga mai mare ,punem jumatate din crema, blat insiropat cu siropul din fructe, restul de crema si blatul pe care-l insiropam .


Stringem punga si introducem la frigider pina a doua zi.


Cu restul de fructe si frisca ornam dupa bunul plac al fiecaruia.


Eu nu am reusit sa-l ornez cum mi-am dorit ca nu am pos si cu punga este mai greu,data viitoare va fi mai bine ;) ca o sa-mi cumpar din nou ustensilele necesare.


Pofta Buna ! si La multi ani ! Sfintelor Marii..

 

TIPS-URI

1

Nu am putut sa-l ornez cum mi-as fi dorit fiindca nu mai am posul

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

babi5 1

15.08.2013, 19:27

Foarte foarte bun ,incearca garantat o sa-ti placa ,este mai b un cu blatul facut acasa ,eu di n lipsa de timp am cumparat unul dar nu este acelas lucru

MotanLaOale 1

20.08.2013, 11:00

babi5 1

20.08.2013, 18:13

Multumesc MotanLaOale la-m facut de Sf, Marie dar daca nu ati venit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu piersici si ananas fara blat