Tarta Rustica

de MyFancyCake in Aperitive / Garnituri, 25 Aug 2011 | 31406 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul fraged avem nevoie de
  • 125 gr unt rece,
  • 250 gr faina,
  • 1ou,
  • sare.
  • Pentru umplutura avem nevoie de
  • 15 ciuperci,
  • 6-7 rosii cherry,
  • 200 gr bacon,
  • 250 gr  mascarpone,
  • 4 linguri smantana,
  • 250 gr cascaval,
  • 4 oua,
  • 3 fire ceapa verde,
  • 3 fire usturoi verde,
  • 2 linguri unt sarat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Rustica:

Pentru aluatul fraged amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider 1 ora. Dupa 1 ora intindem aluatul ai il asezam intr-o forma de tarta. Il intepam cu furculita pentru a nu se deforma la coacere.



Curatam ciupercile. Cu grija desfacem palariile ciupercile astfel incat sa nu le rupem. Taiem piciorusele de la ciuperci in cubulete mici, pe care le calim 5 minute in unt sarat. Daca nu avem unt sarat punem unt normal si adaugam un praf de sare. Lasam la racit. Palariile de la ciuperci le fierbem timp de 10 minute. Le scurgem si le stergem cu un servetel.


Radem cascavalul si il amesctecam cu branza mascarpone. Un sfert din aceasta cantitate il amestecam cu ciupercile calite in unt si umplem ciupercile.


Peste aluat punem baconul taiat cubulete, rosiile feliate, bucatele de ceapa si usturoi. Aranjam ciupercile umplute.Crema de mascarpone si cascaval o amestecam cu 4 oua batute si 4 linguri de smantana. Turnam amestecul peste tarta si presaram restul de bucatele de ceapa si usturoi.

Coacem tarta timp de 40 de minute la 180 grade Celsius pana cand este rumenita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Rustica" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (27)

nilgun 1

23.09.2013, 21:34

buna

Krystyan Trendy 1

29.11.2013, 08:00

O bunatate !

lastbrava 1

18.01.2014, 19:47

merita incercata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!