Tarta rustica cu ardei

de vio_dreams in Aperitive / Garnituri, 4 Feb 2013 | 5831 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 100 gr margarina
  • 1 ou
  • 6 linguri apa
  • un praf sare
  • pentru umplutura:
  • 2 ardei rosii
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei portocaliu
  • 200 gr telemea
  • 100 gr cascaval
  • 2 oua
  • sare, piper
  • nucsoara
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 4 linguri lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu ardei:

Din apa, margarina, faina ou si sare  framantam un aluat.

Il punem intr-o folie alimentara, il presam usor cu mana si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Taiem ardeii fasii. Amestecam cu branza faramitata si ouale. Asezonam cu sare , piper si nucsoara dupa gust.

.Presaram masa d elucru cu faina si intindem foaia pentru tarta. Intepam cu o furculita pe toata suprafata.

Asezam in mijloc umplutura si radem deasupra cascavalul. Punem cateva fasii de ardei deasupra.

Ridicam marginile foii peste umplutura formand niste cute si presam usor ca sa nu se desfaca la copt.

Ungem cu galbenusul batut cu lapte si punem in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Se poate servi atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu cartofi prajiti si mozzarella ( la cuptor)