Tarta rustica cu ardei si telemea

de oanapl in Mancaruri de legume, 9 Feb 2017 | 1415 vizualizari

 

Mai jos, regasiti o reteta delicioasa pe care am facut-o dupa o reteta de-a Violetei. Va invit sa o incercati.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 6 linguri apa
  • un praf sare
  • pentru umplutura:
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei portocaliu
  • 200 gr telemea
  • 150 gr cascaval
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 4 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu ardei si telemea:

Din apa, margarina, faina, ou si sare, framanti un aluat.


Il pui intr-o folie alimentara, il presezi usor cu mana si il dai la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Tai ardeii fasii si ii amesteci cu branza faramitata si ouale. Asezonezi cu sare, piper si nucsoara dupa gust. Intinzi o foaie de aluat si o asezi intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Intepi aluatul cu o furculita pe toata suprafata.

Asezi in mijloc umplutura si razi deasupra cascavalul. Pui cateva fasii de ardei deasupra. Ridici marginile foii peste umplutura, formand niste cute si presezi usor ca sa nu se desfaca la copt. Ungi cu galbenusul batut cu lapte. Dai la cuptor la foc mediu, pentru 40-50 de minute.


Se poate servi atat calda. cat si rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu ardei si telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

oanapl 1

11.02.2017, 14:23

Multumesc!

mirela0911 1

12.02.2017, 11:39

Cred ca e minunata!

oanapl 1

12.02.2017, 13:20

Asa este!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci la ceaun