Placinta cu broccoli si crema de branza

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 20 Sep 2016 | 744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g făină100 ml apă minerală2 linguri ulei1/2 linguriță sare1/2 linguriță drojdie proaspătă300 g broccoli400 g cremă de brânză1 lingură unt1 lingură ulei3 ouă3 fire ceapă verde- doar partea albăsarepiper negru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu broccoli si crema de branza:

Cernem făina într-un bol.

În mijloc am făcut o adâncitură în care am adăugat drojdia, sarea, uleiul și apa minerală.

Am amestecat ușor cu o lingură și am lăsat să se dizolve bine drojdia, chiar să se umfle puțin.

Amestecăm în continuare cu toată făina, până la încorporarea totală.

Se răstoarnă pe masă sau pe un tocător și se frământă în continuare cu mâna.

Se acoperă cu un șervet și se lasă la dospit minim 30 minute.


Pentru umplutură:



Punem apă la fiert cu un praf de sare.

Când începe să clocotească se adaugă broccoli și se fierbe 3 minute.

Se scoate în apă rece, apoi se lasă la scurs.

Se toacă mărunt ajutându-ne de un robot de bucătărie.

Călim ceapa tocată mărunt în 1 lingură de unt și o lingură de ulei.

Adăugăm ceapa călită în broccoli și amestecăm ușor.

Adăugăm crema de brânză și ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare.

Se condimentează cu sare și piper.



Pregătim o tavă.

Eu nu o mai tapetez cu nimic, pentru că o să întind aluatul direct pe o hârtie pergament.

Deci, pe o hârtie pergament un pic mai mare decât tava, punem un pic de făină și răsturnăm aluatul.

Se întinde ușor cât hârtia, care se va lua cu grijă și se va pune în tavă.


Se taie aluatul în exces, dacă este cazul.

În cazul în care aluatul de desprinde de pe laterale se poate apăsa ușor cu degetul și obținem un contur mai îngroșat.

Se înțeapă aluatul din loc în loc cu o furculiță.


Se răstoarnă compoziția peste aluat.


Se dă tava la cuptor încins la 180 grade C pentru 50-60 minute sau până se rumenește un pic deasupra.

Se servește după ce s-a răcit un pic.

Pentru că am folosit o tavă dreptunghiulară, am ales să le tai în bucăți pătrate, apoi pe diagonală.

Se poate servi cu smântână și se poate orna cu frunze de pătrunjel.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu broccoli si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

miki_a 1

21.09.2016, 19:52

Ce festiv arata!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:38

faina placinta!

RuxyRux 1

17.10.2016, 09:25

Arata grozav!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu smantana