Clatite cu dovlecel

de divainbucatarie in Mancaruri de legume, 20 Ian 2011 | 11579 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei medii
  • 2 oua
  • 8 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper negru proaspat macinat
  • cateva frunze de marar
  • ulei pentru prajit
  • pentru servit:
  • usturoi, smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu dovlecel:

Spalam dovleceii si ii dam prin razatoarea mare. Ii punem intr-un castron, aruncam un praf de sare, amestecam si ii lasam 15 -20 minute. Dupa acest interval luam dovlecii si ii stoarcem de lichid. Amestecam dovleceii cu restul ingredientelor. Mararul il punem tocat. Daca aluatul este prea subtire mai adaugam 1 lingura de faina. Punem ulei in tigaie si cand este suficient de incins punem o lingura cu varf din compozitie. Prajim pana devine auriu pe ambele parti.

Servim cu smantana – daca va place usturoiul puteti pune un catel pisat de usturoi la 4-5 linguri de smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

divainbucatarie 1

21.01.2011, 11:30

Draga Onesta nu cred ca sunt la fel de buni ca cei proaspeti. Ei lasa multa apa sio proaspeti, dar cand sunt congelati. Pe cei congelati ii pui doar la ciorbe, mancare cu sos...

divainbucatarie 1

21.01.2011, 11:31

Ruxy te servesc cu mare drag!

divainbucatarie 1

21.01.2011, 11:31

Multumesc Miuta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca cu dovlecei si telemea