Tarta rustica cu branza dulce si stafide

de RuxyRux in Dulciuri, 28 Oct 2015 | 454 vizualizari

 

Va invit cu drag la tarta delicioasa!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 gr. faina
  • 180 gr. unt gras( 85%)
  • 80 gr zahar
  • 1 ou
  • 3 linguri lapte rece
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina pentru infainat

Umplutura:

  • 500 gr branza dulce cremoasa( eu prefer Pilos de la Liddl)
  • 175 gr. zahar
  • vanilie
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 3 oua
  • o canita de stafide
  • 1 pahar de lapte dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu branza dulce si stafide:

Blatul:


Intr-un vas mare se cerne faina, untul rece se taie felii, se adauga zaharul, oul, laptele rece, vanilia, praful de sare si praful de copt si se framanta aluatul, cand este gata se infaineaza cu o mana de faina si se pune la rece 30 de minute.


Umplutura:


Stafidele se pun intr-un pahar de lapte rece la hidratat.


Se amesteca branza dulce cremoasa cu ouale, cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie.


Blatul:


Se scoate aluatul de la rece si se intinde o foaie pe hartia pergament infainata bine, la fel si sucitorul, se intoarce apoi deasupra formei unsa cu unt, se asaza compozitia de branza, se pun stafidele scurse de lapte si se pliaza marginile blatului deasupra.


Se coace tarta 35 sau 40 de minute in functie de cuptor sau pana se rumeneste frumos.


Sa aveti pofta la desert!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

diaconta 1

29.10.2015, 09:24

Ce buna o fi

Gherca Daniela 1

29.10.2015, 11:59

super buna!

Rocsi 1

29.10.2015, 19:53

Imi place foarte mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars cu aroma de rom