Tarta rustica cu branza dulce si stafide

de Rux in Dulciuri, 28 Oct 2015 | 397 vizualizari

 

Va invit cu drag la tarta delicioasa!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 gr. faina
  • 180 gr. unt gras( 85%)
  • 80 gr zahar
  • 1 ou
  • 3 linguri lapte rece
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina pentru infainat

Umplutura:

  • 500 gr branza dulce cremoasa( eu prefer Pilos de la Liddl)
  • 175 gr. zahar
  • vanilie
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 3 oua
  • o canita de stafide
  • 1 pahar de lapte dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu branza dulce si stafide:

Blatul:

Intr-un vas mare se cerne faina, untul rece se taie felii, se adauga zaharul, oul, laptele rece, vanilia, praful de sare si praful de copt si se framanta aluatul, cand este gata se infaineaza cu o mana de faina si se pune la rece 30 de minute.

Umplutura: 

Stafidele se pun intr-un pahar de lapte rece la hidratat.

Se amesteca branza dulce cremoasa cu ouale, cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie.

Blatul:

Se scoate aluatul de la rece si se intinde o foaie pe hartia pergament  infainata bine, la fel si sucitorul, se intoarce apoi deasupra formei unsa cu unt, se asaza compozitia de branza, se pun stafidele scurse de lapte si se pliaza marginile blatului deasupra.

Se coace tarta  35 sau 40 de minute in functie de cuptor sau pana se rumeneste frumos.

Sa aveti pofta la desert!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

diaconta 1

29.10.2015, 09:24

Ce buna o fi

Gherca Daniela 1

29.10.2015, 11:59

super buna!

Rocsi 1

29.10.2015, 19:53

Imi place foarte mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!