Tarta rustica cu leurda

de Criss in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2013 | 2719 vizualizari

 

Anul acesta am descoperit si eu leurda si am experimentat doua retete cu aceasta planta minunata si foarte sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat: (2 tarte)
  • -500 g faina
  • -1 ou
  • -200 g unt + 1 lingura untura (fragezeste incredibil aluatul)
  • -1 lingurita sare
  • -2 linguri apa sau lapte rece
  • Umplutura:
  • -800 g leurda
  • -1 legatura ceapa verde
  • -usturoi optional (eu n-am pus pentru ca leurda are un gust si un miros puternic de usturoi)
  • -250 g telemea
  • -3 oua
  • -100 g cascaval
  • -sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu leurda:

Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea, untul rece si untura. Se adauga oul si apa sau laptele rece si se face un aluat nelipicios, potrivit de tare si se inveleste in folie alimentara. Se pune aluatul in frigider pentru o ora, timp in care se pregateste umplutura.  

Leurda se spala bine, se opareste si se lasa sa se scurga. Ceapa verde se curata, se taie rondele si se caleste in putin ulei. Se adauga leurda tocata nu foarte marunt. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se adauga ouale batute, telemeaua rasa si cascavalul ras, usturoiul si sarea dupa gust.

Aluatul se imparte in doua parti egale si se intinde o foaie rotunda, mai mare decat tava de tarta. Se pune aluatul in tava, lasand marginile pe dinafara, se pune putin gris sau pesmet pentru a absorbi umezeala, se adauga jumatate din umplutura si se indoaie marginile spre interior, pentru a-i da tartei un aspect mai rustic. Se coace tarta 25-30 minute in functie de cuptor.

Se serveste cu mare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulada cu carnati si cascaval
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

RETETA RECOMANDATA
Franzela cu costita, cascaval si masline