Tarta rustica cu prune si gem de prune

de Bucataras Medi in Dulciuri, 5 Sep 2013 | 2563 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • 350 g faina
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 80 g zahar
  • un praf de sare
  • 5 linguri cu apa rece

Pentru umplutura

  • 5-6 linguri cu gem de prune
  • circa 20 de prune
  • 2-3 linguri cu zahar brun (in functie de gustul fiecaruia)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf scortisoara
  • 3-4 biscuiti populari
  • 2 linguri cu alune

Mai avem nevoie de

  • unt pentru uns tava
  • faina pentru pudrat
  • zahar pentru pudrat aluatul
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu prune si gem de prune:

Toate ingredientele pentru aluat le punem in robotul de bucatarie si mixam.................obtinem un aluat compact din care "confectionam" o bila pe care o invelim in folie alimentara si pe care o dam la frigider pentru cel putin 30 min.

Scoatem aluatul din frigider,indepartam folia alimentara ,pudram aluatul cu faina ca sa nu se lipeasca si il intindem pe o suprafata pudrata si dansa.............hihihi........... cu faina.

Intindem o foaie de circa 1 cm grosime.Ungem o tava de tarta cu unt si cu ajutorul unui sucitor asezam aluatul in tava lasand marginile pe dinafara.Intepam din loc in loc aluatul cu ajutorul unei furculite.

Prunele se desfac in doua si se indeparteaza samburii.Asezam prunele in tava captusita cu aluat.Presaram peste prune zaharul,zaharul vanilat si scortisoara iar la final gemul.

Rupem biscuitii bucati mici.

Maruntim alunele cu ajutorul unui facalet(nu le facem praf le lasam bucati mai maricele)

Deasupra asezam alunele si biscuitii.

Pliem spre interior marginile aluatului peste care presaram o lingura de zahar.

Dam la cuptor pentru circa 30 min.

Lasam sa se racoreasca ,scoatem din tava ,portionam si gata.................putem servi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu prune si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

diaconta 1

08.09.2013, 21:38

Asa Sefu' ca mi-am adus aminte zilele astea ca mi-ai ramas dator cu niste beri )))
cand le dai???

Bucataras Medi 1

09.09.2013, 10:57

multumesc tuturor pentru urari!

reisnaor_2006 1

26.10.2014, 23:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune