Tarta rustica cu prune si rom

de RuxyRux in Prajituri, 3 Sep 2013 | 2569 vizualizari

 

O tarta rustica preparata cu bucurie pentru intampinarea unor prieteni dragi si pretiosi!
Inventata, aromata, parfumata si tare delicioasa.......:)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 170 gr zahar brun
  • 1 ou
  • 350 gr faina + o lingura de faina
  • 3 linguri lapte rece
  • coaja de la o portocala
  • vanilie
  • esenta de rom 2 bucati
  • 1 kg prune
  • 2 borcane de gem prune (250 gr bucata), ideal preparat in casa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu prune si rom:

Untul rece se da pe razatoare, se amesteca cu zaharul, coaja de portocala, esentele, oul, si 300 gr faina, se framanta usor, se adauga laptele, se framanta din nou si la sfarsit cele 50 gr faina ramasa. Aluatul se infaineaza cu o lingura de faina si se infoliaza, se da la rece 30 de minute.


Scoatem aluatul de la rece si il vom imparti in doua. Cantitatile sunt pentru doua tarte.


Intindem pe o hartie de copt blatul si-l asezam in forma de tarta.


Punem deasupra blatului de tarta gemul( un borcan), apoi prunele curatate de samburi si feliate, intoarcem marginile blatului spre inauntru, cu o furculita le presam usor, stropim cu esenta de rom, apoi presaram zahar vanilat si coacem tarta la 200 de grade pentru 25 sau 30 de minute.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu prune si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

RuxyRux 1

04.09.2013, 20:03

Multumesc Motan

RuxyRux 1

04.09.2013, 20:03

Patty, multumesc draga mea...te astept cu impresii

RuxyRux 1

04.09.2013, 20:03

Multumesc Angelina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si crumble