Tarta Simeon al II-lea al Bulgariei

de nico15 in Prajituri, 3 Sep 2011 | 10403 vizualizari

 

Aceasta reteta mi-a placut deosebit de mult, am gasit-o in cartea de bucate a principesei Margareta a Romaniei, sa fiu cinstita cu voi, am citit aceasta carte de mai multe ori, prima data am fost captivata de povestiri si de istorie, ulterior am fost atenta la retete.

Ma simt minunat cand observ ca si capetele incoronate ale lumii au aceleasi hobbiuri ca noi ceilalti iar gastronomia, mancarea sanatoasa si delicioasa isi are adepti in toate paturile societatii.

Aceasta reteta este in onoarea regelui Simeon de Saxa-Coburg-Gotha. Asa ca am trecut la prepararea acestei tarte delicioasa care necesita ceva de lucru si putina pricepere.



Pentru 8 portii:



Blat:

250 g de biscuiti petit-BeurrePentru 8 portii:



Blat:

250 g de biscuiti petit-Beurre

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g de biscuiti petit-Beurre
  • 125 g de unt  
  • Umplutura:
  • 400 ml de lapte condensat
  • 4 galbenusuri de ou
  • 200 ml zeama de lamaie  
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 200 g de zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Simeon al II-lea al Bulgariei:

Se sfarama biscuiti si se vor pune in robotul de bucatarie peste care se adauga untul cubulete si se vor amesteca si sfarama la robot. Rezulta o compozitie omogena pe care va trebui sa o punem intr-o forma de tarta cu fundul mobil, presam bine, eu am uns un pic fundul tavii si am presarat un praf de faina dupa care am atasat patul de biscuti si l-am dat la cuptor la foc mic 5-10 minute la 180 grade.

Crema: Se bat galbenusurile se adauga laptele condensat(va voi atasa imediat procesul de obtinere al acestuia, mare atentie sa nu il confundati cu laptele pentru cafea din supermark-uri) si zeama de lamaie se amesteca pana se obtine o crema omogena mai legata. Se va turna crema deasupra blatului de biscuiti.

Deci sa revin, laptele condensat este format din 375-400 ml de lapte neaparat 3.5% grasime, 500 g de zahar pudra, 45 de g de unt si vanilie. Toate ingredientele se pun pe foc si se amesteca, vom observa ca laptele se va ingrosa formand o crema, aceasta va fi ceva mai groasa si mai legata, la inceput focul mic dupa ce s-a topit zaharul se poate da focul mai mare neaparat stati langa cratita. Dupa se s-a ingrosat se va da la o parte dupa foc. Se va racii si se va amesteca cu galbenusurile de ou si zeama de lamaie.

Bateti albusurile spuma adaugati zaharul si continuati baterea acestora pana bezeaua face varfuri adica este batuta bine. Adaugati bezeaua peste crema si dati la cuptor spre coacere 30-35 de minute la 180 grade, bezeaua trebuie sa prinda o culoare aurie ca in fotografiile alaturate, sper sa va placa.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Simeon al II-lea al Bulgariei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (10)

LUK 1

04.09.2011, 22:25

si eu vreaujllj

Anamaria7 1

15.09.2011, 08:38

La muuulti aani, Nico!

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 16:29

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta de mere si budinca de lamaie