Tartă-drob de pui cu praz

de ionix in Ficat, 15 Noi 2010 | 4518 vizualizari

 

by Ionix :D

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1 kg de ficat de pui
  • 500 g de pipote si inimi de pui
  • 6 bete de praz potrivite
  • 5 catei de usturoi
  • 4 linguri cu ulei
  • 4 oua batute
  • doua legaturi cu patrunjel
  • o legatura cu marar
  • sare, piper
  • 1 ou pentru uns
  • pentru aluat:
  • doua linguri cu ulei
  • 3-4 linguri cu unt moale
  • faina cat cuprinde (circa 500 g)
  • 200 ml apa calduta
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă-drob de pui cu praz:

Preparare umplutura:


Ficateii se spala bine, ii punem la fiert, ii scurgem de apa si-i dam la racit. Pipotele si inimile se spala bine, punem la fiert, scurgem si lasam la racit. Dupa ce s-au racit, dam pe masina de tocat carnea: ficateii, pipotele, patrunjelul, mararul si usturoiul. Amestecam bine toate ingredientele. Doua din betele de praz se toaca marunt si se pun peste ficateii dati pe masina. Separat punem uleiul la incins si punem la calit restul de praz, tocat rondele. Prazul calit il dam la racit iar apoi il turnam peste amestecul de ficatei. Peste aceasta compozitie punem ouale batute si amestecam. Punema sare si piper dupa gust.


Cat timp prazul se raceste, pregatim aluatul:


Amestecam toate ingredientele si framantam pana iese un aluat nelipicios si omogen. Aluatul il impartim in doua parti egale. Tapetam cu unt o tava si presaram putina faina. Punem o foaie de aluat iar peste turnam amestecul de ficatei. Cealalta foaie o taiem pe lung. Din foile taiate facem un gratar peste amestecul de ficatei. Apoi vom unge cu oul batut. Se da la cuptor la foc mic pana cand se rumeneste frumos.


Se serveste atat calda cat si rece.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă-drob de pui cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Bucataras Medi 1

20.11.2010, 22:26

ce vrumos arata.........nu cer ca nu cred ca mai ai si pentru mine dar am sa te rog sa-mi faci una special pentru mine..............

ionix 1

20.11.2010, 23:06

@Medi... meeeeeeeeeeerssiiiiiiiiiiiiii iti fac cu maaaaaaaaare drag... doar stii ca te iubi

Adinacarla 1

23.11.2010, 18:57

arata foarte dine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Drob de pui (interviu exclusiv cu bucataras Oana)