Tarte crumble cu prune si gem

de RuxyRux in Prajituri, 16 Sep 2012 | 2350 vizualizari

 

Un desert delicios cu aroma de.... toamna!

 

INGREDIENTE

  • 90 gr faina
  • 90 gr faina din fulgi de ovaz
  • 90 gr unt
  • 50 gr zahar brun( pudra)
  • vanilie
  • un praf de sare
  • pudra de coaja de portocala
  • 1 borcan de gem de prune (facut in casa e ideal)
  • prune( 10 bucati mari )
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte crumble cu prune si gem:

Faina se cerne intr-un vas, se adauga faina de ovaz( se pot macina fulgii in masina de cafea), zaharul brun pudra, apoi untul moale( dar rece), sarea, vanilia si pudra din coaja de portocale). Se framanta usor si se fac firmiturile de aluat. Aluatul este unul foarte fin.


Prunele se taie felii.


Daca avem hartiute pentru formele de tarta le vom folosi pentru a scoate usor prajitura, daca nu le vom servi direct din forma de tarta.


Asezam hartiutele in forme sau daca nu punem direct aluatul in ele cu o lingura, cam un sfert din forma, deasupra gemul ( camd doua linguri)si apoi prunele felii. Coacem la 190 de grade pentru 20 sau 25 de minute.


Indiferent cum le vom servi calde sau reci sunt minunate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte crumble cu prune si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

RuxyRux 1

18.09.2012, 09:22

Simo...sper ca nu prea tare

RuxyRux 1

18.09.2012, 09:23

SilviOara iti multumesc de vizita deosebita si de aprecieri!

RuxyRux 1

18.09.2012, 09:23

Kuki

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza sarata si marar

de RODIMUR 7

ieri la 23:57

Unt cu leurda

de Lau 9

ieri la 21:30

Pui cu leurda

de Lau 9

ieri la 20:52

Avat marinat

ieri la 19:36

Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

pe 17.09 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu ciocolata