Tarte crumble cu prune si gem

de RuxyRux in Prajituri, 16 Sep 2012 | 1581 vizualizari

 

Un desert delicios cu aroma de.... toamna!

 

INGREDIENTE

  • 90 gr faina
  • 90 gr faina din fulgi de ovaz
  • 90 gr unt
  • 50 gr zahar brun( pudra)
  • vanilie
  • un praf de sare
  • pudra de coaja de portocala
  • 1 borcan de gem de prune (facut in casa e ideal)
  • prune( 10 bucati mari )
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte crumble cu prune si gem:

Faina se cerne intr-un vas, se adauga faina de ovaz( se pot macina fulgii in masina de cafea), zaharul brun pudra, apoi untul moale( dar rece), sarea, vanilia si pudra din coaja de portocale). Se framanta usor si se fac firmiturile de aluat. Aluatul este unul foarte fin.


Prunele se taie felii.


Daca avem hartiute pentru formele de tarta le vom folosi pentru a scoate usor prajitura, daca nu le vom servi direct din forma de tarta.


Asezam hartiutele in forme sau daca nu punem direct aluatul in ele cu o lingura, cam un sfert din forma, deasupra gemul ( camd doua linguri)si apoi prunele felii. Coacem la 190 de grade pentru 20 sau 25 de minute.


Indiferent cum le vom servi calde sau reci sunt minunate!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte crumble cu prune si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

RuxyRux 1

18.09.2012, 09:22

Simo...sper ca nu prea tare

RuxyRux 1

18.09.2012, 09:23

SilviOara iti multumesc de vizita deosebita si de aprecieri!

RuxyRux 1

18.09.2012, 09:23

Kuki

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Zi si noapte"