Tarte cu mere

de alilianaa in Prajituri, 2 Mar 2014 | 1364 vizualizari

 

Achizitie: mini-forme de tarte..si trebuiau incercate. Cat despre aluat pentru tarte dulci, am citit si am citit si am purces la ceea ce o sa fie scris mai jos. Rezultatul: un aluat de tarta super bun, fraged, se topeste in gura...

 

INGREDIENTE

  • 80 g unt plus o lingura unt
  • 160 g faina
  • un ou
  • 3 linguri apa
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar plus alte 4 linguri
  • 2 mere
  • scortisoara dupa gust
  • in plic tort gelee transparent
  • un praf de copt ( jumatate de plic)
  • o ceasca de vin alb demisec
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu mere:

Aluatul: se cerne faina. Se adauga praful de copt, un praf de sare, zaharul, untul si se framanta. Va rezulta un aluat nelegat. Se adauga oul se framanta. La final se pune apa. Se framanta bine si se pune la rece. Intre timp se pregatesc formele de tarta, se unge fiecare cu unt. Se scoate aluatul, se intinde o foaie si se imbraca formele. Se pun la copt pentru 10-15 min. max. Cand sunt gata se scot si se pun la racit.


Merele au fost spalate si taiate,, julien" , ca legumele :)) Intr-o cratita se pune unt pret de o nuca si se adauga merele taiate cu cutitul betisoare, se pun merele, zaharul, scortisoara si se amesteca. Se adauga vinul si lasam sa fiarba pana ce merele incep sa se lege iar alcoolul se evapora. Merele astfel pregatite se pun in formele coapte. De-asupra se aseaza tort gelee preparat cam asa: un plic de tort gelee transparent , 2 linguri zahar si 250 ml apa ( se inlocuieste cu un suc sau sirop, ideal asa este, dar...)se pune la fiert. Cand incepe sa dea in clocot se da la rece si se aseaza deasupra merelor. Deasupra se pune scortisoara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

alilianaa 1

04.03.2014, 07:50

Pusha, multumesc

Panacris 1

04.03.2014, 08:30

alilianaa 1

08.03.2014, 19:03

Cristina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere in caramel si crema de vanilie