Tarte cu vişine şi bezea

de alice_ciobanu in Prajituri, 29 Iun 2011 | 5204 vizualizari

 

Pentru că tot e sărbătoare mare....vă ofer câte o mică tartă cu vişine şi bezea ... La mulţi ani, Remi meu !

 

INGREDIENTE

  • pentru aluatul de tarte:
  • 125 gr unt
  • 250-260 gr făină
  •  1 ou
  •  3 linguri lapte
  • 80 gr zahăr tos
  • pentru umplutura: 
  •  400 gr vişine (fără sâmburi)
  • 1 linguriţă zahăr tos
  • coajă portocală
  • 1 lingură făină 
  • 1 gălbenuş
  • 2 albuşuri
  • 125 gr zahăr tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu vişine şi bezea:

Din 80 gr zahăr tos unt, făină, lapte, ou şi un praf de sare facem un aluat ca pentru tartele obisnuite.

Lăsăm să se odihnească la rece o oră, după care îl lucrăm repejor...întindem foaie...umplem tăviţele de tarte (unse cu unt) şi le predăm cuptorului încins pentru 10 minute

Între timp facem umplutura: vişinele (fără sâmburi) se pun la scurs într-o strecurătoare. În sucul obţinut desfacem o lingură de făină, adăugăm gălbenuşul, coaja de portocale şi pune la foc , pe bain-marie, până se îngroasă ca o cremă. Amestecăm apoi vişinele şi lăsăm la răcit.

Din cele două albuşuri , un praf de sare şi 125 gr zahăr tos, facem o bezea.

Când tartele sunt coapte le umplem cu crema de vişine şi apoi punem deasupra câte o lingură de bezea. Dăm totul la foc iute, preţ de maxim 5-8 minute....

Se servesc reci, de preferat a doua zi, fiindcă atunci aluatul se frăgezeşte minunat....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu vişine şi bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de tort cu zmeura si ciocolata

de oanapl 7

pe 04.12 la 20:43

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

de oanapl 7

pe 03.12 la 19:34

Reteta de crinkles cu portocala

de laura_n 7

pe 03.12 la 15:22

Reteta de supa crema de linte

pe 01.12 la 20:23

Reteta de mazare congelata pentru iarna

pe 30.11 la 20:49

TOP
utilizatori

oanapl

3295 puncte

mirela0911

1401 puncte

RODIMUR

1346 puncte

laura_n

1182 puncte

 Adi

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe si fulgi de ovaz