Tarte cu vişine şi bezea

de alice_ciobanu in Prajituri, 29 Iun 2011 | 4303 vizualizari

 

Pentru că tot e sărbătoare mare....vă ofer câte o mică tartă cu vişine şi bezea ... La mulţi ani, Remi meu !

 

INGREDIENTE

  • pentru aluatul de tarte:
  • 125 gr unt
  • 250-260 gr făină
  •  1 ou
  •  3 linguri lapte
  • 80 gr zahăr tos
  • pentru umplutura: 
  •  400 gr vişine (fără sâmburi)
  • 1 linguriţă zahăr tos
  • coajă portocală
  • 1 lingură făină 
  • 1 gălbenuş
  • 2 albuşuri
  • 125 gr zahăr tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu vişine şi bezea:

Din 80 gr zahăr tos unt, făină, lapte, ou şi un praf de sare facem un aluat ca pentru tartele obisnuite.


Lăsăm să se odihnească la rece o oră, după care îl lucrăm repejor...întindem foaie...umplem tăviţele de tarte (unse cu unt) şi le predăm cuptorului încins pentru 10 minute


Între timp facem umplutura: vişinele (fără sâmburi) se pun la scurs într-o strecurătoare. În sucul obţinut desfacem o lingură de făină, adăugăm gălbenuşul, coaja de portocale şi pune la foc , pe bain-marie, până se îngroasă ca o cremă. Amestecăm apoi vişinele şi lăsăm la răcit.


Din cele două albuşuri , un praf de sare şi 125 gr zahăr tos, facem o bezea.


Când tartele sunt coapte le umplem cu crema de vişine şi apoi punem deasupra câte o lingură de bezea. Dăm totul la foc iute, preţ de maxim 5-8 minute....


Se servesc reci, de preferat a doua zi, fiindcă atunci aluatul se frăgezeşte minunat....


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu vişine şi bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mimmi 1

01.07.2011, 17:01

Ce bine arata si ce bune trebuie sa fie

adry88 1

02.07.2011, 16:14

Krystyan Trendy 1

09.12.2013, 08:50

grozave tarte

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura visine