Tarte rapide cu crema de oua

de anca_rm in Dulciuri, 15 Mai 2015 | 818 vizualizari

 

Am vrut sa iasa ceva mai deosebit dar se mai intampla ca socoteala din targ sa nu se potriveasca cu cea de acasa .
Am luat o reteta de pe un site care reprezenta o tarta traditionala portugheza , am urmat reteta pas cu pas , dar nu arata ca cele din poza. Dar azi am gasit una de pe un site portughez scrisa in engleza unde este data si reteta de aluat , asa ca ma voi apuca cat e curand din nou de treaba.
Oricum reteta este foarte gustoasa si daca vreti sa o incercati eu vi-o recomand cu drag . Cat despre reteta traditionala portugheza voi incerca o alta si revin , nu ma las pana nu imi ies ca si cele din fotografii.

 

INGREDIENTE

  • -aluat de patiserie (linco)
  • -6 galbenusuri
  • -100 ml lapte
  • -350 ml frisca
  • -80 gr faina
  • -9 linguri zahar
  • -vanilie
  • -scortisoara
  • -coaja de la o lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte rapide cu crema de oua:

Batem galbenusurile cu zaharul pe bain marin pana cand se topeste zaharul.


Laptele il amestecam cu faina si il adaugam treptat peste galbenusuri si mai fierbem pana cand se ingroasa .


Se face ca si o crema de ou .


Batem separate frisca si adaugam in ea treptata crema de oua amestecand cu o lingura de lemn sau spatula. Adaugam si aromele .


Aluatul il lasam la decongelat , eu am folosit aluat de foietaj Linco . Il desfacem din ambalaj si cu ajutorul unui pahar cu gura mare taiem din el bucati rontunde .


Mie mi-au iesit 18 bucati .


Punem aluatul in forme de tarte sau briose si le dam la cuptorul incins pentru 10 minute.


Dupa cele 10 minute scoatem aluatul din cuptor si il lasam sa se lase . Al meu s-a umflat si nu mai aveam unde sa pun crema , asa ca le-am lasat sa se raceasca putin si s-au lasat .


Adaugam in mijlocul lor crema de oua cat incape si dam din nou la cuptorul incins pana se rumenesc frumos.


Se servesc pudrate cu zahar praf.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte rapide cu crema de oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

15.05.2015, 20:51

Ce bune sunt, ce imi plac!

merisor 1

16.05.2015, 08:00

Ce bune!

dantes 1

16.05.2015, 11:43

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Frantuzeasca.