Tarte umplute cu humus cu avocado, seminte de dovleac si chia

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2017 | 461 vizualizari

 



Bunatati pentru colindatori.
Sunt sigura ca va era dor de niste seminte de chia :P Chiar sunt bune aceste tarte. Va astept la colindat :D.
 

 

INGREDIENTE

  • 250 g naut
  • 1 avocado
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 3-4 lingurite tahini de casa ( pasta de susan)
  • sare
  • usturoi dupa gust
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 3 linguri de seminte de dovleac
  • 1 lingura seminte de chia
  • coji de tarte
  • ardei iute pentru decor.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte umplute cu humus cu avocado, seminte de dovleac si chia:



Daca aveti naut din conserva cum am avut eu, il puneti la scurs, pana pregatiti celelalte ingrediente. Daca aveti crud, il fierbeti din timp si il lasati sa se raceasca si sa se scurga. Curatam usturoiul si avocado si ii scoatem samburele. Punem intr-un bol, nautul, avocado, usturoiul taiat felii, zeama de lamaie si tahini. Mixam bine, adaugam putina apa calda, daca este necesar, Potrivim de sare. Adaugam semintele de dovleac si chia si amestecam iar. Umplem cojile de tarte cu compozitia rezultata si decoram cu fasiute de ardei iute. Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Pasta de susan se face foarte repede si este mult mai buna facuta in casa. Avem nevoie doar de susan, ulei de floarea soarelui sau ulei de susan si susan. Incalzim circa 2 minute susanul intr-o tigaie incinsa, amestecand continuu. Dupa ce s-a racit, blenduim susanul cu sare si ulei. Se pastreaza bine la frigider si 2 luni.

2

Fasiuta de ardei iute folosita ca decor desavarseste gustul tartelor

3

Daca ramane humus, il punem intr-un bol, il stropim cu ulei de masline si zeama de lamaie si servim cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte umplute cu humus cu avocado, seminte de dovleac si chia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Camelya 1

08.01.2017, 10:53

kytz 1

08.01.2017, 11:02

noiinbucatarie 1

08.01.2017, 16:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu pui şi smântână