Tavalita

de Lau in Prajituri, 25 Feb 2014 | 3599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 200 g lapte
  • 60 g unt
  • coaja de portocala
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 1 praf de copt
  • Sirop
  • 250 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 200 g unt
  • 50 g ciocolata
  • esenta de rom
  • nuca de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita:

Blat -Mixam ouale cu zaharul pana devine ca o crema, adaugam untul, mierea si laptele treptat, amestecam pana ce se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt si coaja de portocala, adaugam peste compozitia de ou si amestecam pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca bine dupa care o vom taia,


Sirop-Adaugam intr-un ibric untul, laptele si zaharul si punem pe foc mic pana ce se topeste untul, adaugam ciocolata si esenta la final, amestecam pana ce se omogenizeaza.


Fiecare bucata o vom trece prin sirop dupa care prin nuca de cocos,


 

TIPS-URI

1

Multumesc Ancuta pentru reteta,eu am modificat putin,

2

Eu am trecut cateva bucati prin sirop de zmeura si nuca de cocos amestecata cu putin sirop,

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Lau 1

26.02.2014, 08:33

Sim0na 1

26.02.2014, 11:19

ce frumusele!

Lau 1

26.02.2014, 14:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de cacao si nuci