Terci de orez chinezesc 稀饭

de AndreeaJ in Mancaruri de post, 16 Ian 2011 | 8346 vizualizari

 

O mancare satioasa, fara carne, numai buna pentru zilele friguroase de iarna.

 

INGREDIENTE

  • 100 g orez
  • 300 ml apa (sau supa de pui)
  • 6 ciuperci negre uscate
  • o bucata de ghimbir
  • 3 catei de usturoi
  • 2 fire de ceapa verde
  • sare
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1 lingurita ulei de susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terci de orez chinezesc 稀饭:

Orezul il spalam bine de tot in mai multe ape. Aici neaparat trebuie sa folosim orez cu bobul rotund.
Punem ciupercile negre uscate intr-un castron cu apa calda si le lasam la inmuiat cam 30 de minute.
Luam o oala cu fundul gros, punem in ea orezul iar peste orez turnam de 300 ml apa (in cazul meu) sau supa daca optati pentru ea. Fierbem la foc mic pana ce orezul incepe sa "infloreasca", iar lichidul format sa se ingroase.
Fiertul orezului trebuie sa dureze in jur de o ora pentru a ajunge la o consistenta usor legata, iar boabele de orez nu mai sunt intregi. Adaugam sare dupa gust si mai lasam un pic sa fiarba.
Scurgem de apa ciupercile negre si le taiem bucati. NU aruncam apa in care au stat, o vom folosi mai incolo.Tocam marunt usturoiul si bucata de ghimbir.
Separat, intr-o tigaie incingem o lingurita de ulei, punem usturoiul si ghimbirul si calim cateva secunde, adaugam si ciupercile si continuam sa calim inca 2 minute.Peste ele turnam apa amestecata in care au stat ciupercile si lingurita de sos de soia.Lasam pe foc pana scade lichidul si luam tigaia de pe foc

Intr-un bol punem terciul de orez fierbinte,
iar peste el punem ciupercile din tigaie, asezonam cu ceapa verde.Deasupra picuram lingurita de ulei de susan.

si este gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Terci de orez chinezesc 稀饭" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Linte rosie cu orez