Terina din ficat de pui infasurata in bacon

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 15 Iun 2010 | 9350 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru o forma mica de chec.

  • 1 lingura de unt
  • 2 cepe, taiate marunt
  • 400 g ficat de pui, taiat mic
  • 3 linguri de coniac
  • 300 g carne de porc, tocata
  • 2 oua
  • 200 ml smantana grasa
  • cate 1/4 de lingurita de: piper, nucsoara, cuisoare, ghimbir, toate pulbere
  • 2 crengute de cimbru
  • sare, piper dupa gust
  • 8 felii subtiri de bacon
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina din ficat de pui infasurata in bacon:

Incalzeste cuptorul la 200 C

Topeste untul intr-o tigaie mare, la foc mic. Pune ceapa si caleste-o pana devine transparenta. Nu o arde.

Adauga ficatul, da focul mai mare si aureste-l putin la suprafata. In interior sa ramana nefacut.

Ia tigaia de pe foc, pune coniacul si flambeaza-l. Asteapta pana ce flacara se trece, inclinand tigaia in toate partile. Daca folosesti coniac Alexandrion, cum am facut eu, flacara o sa fie foarte mica. Mai bine foloseam ceva cu tarie mai mare.

Intr-un robot de bucatarie (sau cu masina de tocat) pune carnea de porc, apoi amestecul ceapa- ficat si mixeaza putin. Nu e nevoie sa iasa ca o pasta, pot ramane bucati mai mari.

 Rastoarna intr-un castron mare si amesteca inauntru ouale, smantana, condimentele. Potriveste de sare si piper. Pune si ramurelele de cimbru. Acesta se poate pune si taiat marunt, dar sotului meu nu ii place, asa ca l-am pus intreg ca sa-l poata scoate mai usor. Omogenizeaza bine.

 Tapeteaza forma de chec cu feliile de bacon. Toarna compozitia de ficat inauntru si netezeste-o. Acopera totul cu folie de aluminiu.

 Acum facem baia de apa. Pune forma de chec intr-o tavita mai adanca, dar nu foarte mare. Pune la fiert apa. Umple tavita cu apa, astfel incat sa fie jumatate din inaltimea formei de chec. Pune totul in cuptor, cu grija sa nu versi apa fiarta. MARE GRIJA

Coace 2 ore. Scoate hartia de aluminiu si mai coace 30 min. Scoate din cuptor si lasa pana se raceste de tot. Pune la frigider pentru minimum 4 ore, inainte de a scoate pateul din forma. Se mananca rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina din ficat de pui infasurata in bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Miha 1

16.06.2010, 19:50

Mai degraba pateu copt, decat chec.

Brindusa 1

16.06.2010, 20:52

Roxana, din ce am citit eu terina este, de fapt o forma de copt dreptunghiulara, din ceramica, cu capac., care se foloseste in cuptor. Prin extensie, mancarea facuta in ea se numeste tot terina. De asemenea o mancare ca sa fie terina trebuie sa fie coapta in cuptor si apoi racita.

Roxana 1

17.06.2010, 18:34

ahaaaaaaatci sa iau si eu o terina de aia )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de pasare