Thai red curry cu legume

de Bucataras in Supe, 31 Ian 2020 | 4690 vizualizari

 


Azi va propun o reteta mai aparte pentru pranz: o supa thai red curry cu legume, plina de arome, cremoasa si picanta, reconfortanta si hranitoare in acelasi timp, pe care o putem pregati in maxim 30 minute.
Pentru a putea savura supa, e foarte important cum dozam pasta de curry pe care o folosim si laptele de cocos, acestea fiind ingredientele principale ale retetei. 

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite ghimbir tocat marunt
  • legume (broccoli, morcovi, ardei capia, edamame, fasole verde, porumb)
  • 2 linguri pasta red curry
  • 100 ml lapte de cocos
  • sare
  • 2 linguri zeama de lime
  • 2 cesti de apa
  • coriandru
  • muguri de fasole, etc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Thai red curry cu legume:

 

Incinge uleiul intr-un wok, pune ceapa, usturoiul si ghimbirul tocate marunt, amesteca pana devine ceapa translucida.

Adauga legumele taiate in felii sau bastonase si lasa 2-3 minute sa se gateasca legumele, la foc mic, fara sa se inmoaie prea tare.

Pune si pasta red curry, torna laptele de cocos si 2 cesti de apa, amesteca si mai lasa doar cateva clocote pe foc, sa nu se ingroase prea tare.

La final stropeste cu zeama de lime, presara germeni de fasole si coriandru verde si serveste supa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Thai red curry cu legume" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Supa rapida, delicioasa si dietetica