Tigaie calda de ciuperci si mamaliguta

de laura_n in Mancaruri de post, 20 Mar 2016 | 3275 vizualizari

 

Stiu ca nu toata lumea consuma ciuperci, insa pentru mine, sunt absolut grozave, indiferent cum le-as pregati: fripte, ciulama, supa crema, etc.
Cat despre mamaliga, numai si numai de bine, as manca-o si goala cu sare, la fel si Piersicutza mea :))
Provocarea Bucatarasului de a prepara o reteta de post nu m-a lasat indiferenta, clar, cred ca nimeni nu a ramas indiferent :P :)))))
Astazi, m-am rasfatat, in sensul ca am mancat best mancare de post ever! Cel putin din cate imi amintesc.
In aparenta, preparat banal, ciuperci cu mamaliguta, insa modul de preparare si condimentele au facut din tigaia asta una de nerefuzat! 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci champinion (as fi preferat de padure)
  • 1 leg. usturoi verde
  • 1 leg. ceapa verde
  • 1 lega. leurda
  • 100 ml vin alb
  • 2 catei de usturoi
  • piper cu lamaie
  • rozmarin
  • sare de mare
  • malai (pt mamaliguta)
  • apa
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tigaie calda de ciuperci si mamaliguta:

Spalam bine ciupercile, apoi le lasam in strecuratoare, la scurs.


Punem la incalzit un vas cu apa, un strop de sare grunjoasa si lasam sa fiarba. Cand atinge punctul de fierbere, adaugam malaiul, amestecand continuu cu un tel. Lasam sa fiarba.


Spalam bine verdeata, o tocam marunt.


Pregatim o tigaie mai marisoara, adaugam putin ulei de masline si un praf de sare grunjoasa, un catel de usturoi pisat. Adaugam verdeata tocata, oprind o mana de leurda tocata pentru mamaliguta.


Aproape de final, adaugam si leurda in mamaliguta fiarta, un praf de sare si 2 linguri cu ulei de masline. Omogenizam si mai lasam 3 minute pe foc, apoi turnam mamaliguta intr-o forma termorezistenta si o lasam la racit. Dupa ce s-a racit, portionam cuburi potrivite.


Adaugam ciupercile peste verdeata din tigaie, lasam focul la iute sa sfaraie si ciupercile, sa se rumeneasca, sa nu apunce inca sa lase apa.


Dupa ce s-au rumenit usor, adaugam vinul, lasam sa fiarba bine pana se evapora alcoolul. Mai adaugam putin ulei de masline, sare si piper cu lamaie.


Pregatim o tigaie grill, presaram ulei de masline, sare grunjoasa, rozmarin si putin piper cu lamaie, un catel de usturoi. Adaugam cuburile de mamaliguta, dam focul la iute sa se rumeneasca bine, apoi reducem focul si adaugam ciupercile cu sos. Lasam cateva minute pe foc, apoi dam deoparte.


Servim direct in tigaie ca sa se pastreze calda.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tigaie calda de ciuperci si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Ligia Bxl 1

25.04.2016, 14:25

aiii ce pofta mi-ai facut,maine sigur fac si eu

kytz 1

20.01.2017, 14:15

Ce bunătate!

noiinbucatarie 1

20.01.2017, 19:37

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de Boeuf (post)