Tigaie cu cartofi taranesti

de Oana in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2009 | 97866 vizualizari

 

Iata o garnitura deosebita, se face destul de repede si e foaaarte buna si delicioasa! Merge de minune cu friptura la gratar sau la cuptor, chiar si cu snitele.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi medii
  • 200 g kaizer
  • o ceapa mare
  • marar proaspat (sau patrunjel)
  • 2 linguri cu unt
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tigaie cu cartofi taranesti:

Ceapa se curata, se spala si se taie solzisori. Kaizerul se taie felii subtiri si apoi fasiute.

Cartofii ii spalam bine si ii punem la fiert, cu coaja. Cand sunt gata, scurgem apa si ii lasam putin la racit. Apoi ii taiem cubulete. Intr-o tigaie de teflon punem o lingura cu unt si apoi aruncam la rumenit cartofii. Punem sare si piper dupa gust. Ii intoarcem pe toate partile cu o paleta, cu grija sa nu se sfarame. Cine are talent, poate arunca cu tigaia in sus, eventual sa-i si prinda la loc :). Eu nu ma incumet, sunt cam fricoasa

Bun! Dupa ce s-au rumenit putin ii scoatem intr-un bol.

In aceeasi tigaie punem cealalta lingura cu unt si le facem vant la incins kaizerului si cepei. Dupa procedeul de mai sus, lasam la rumenit, fara sa se arda, ceapa trebuie sa fie moale, nu rumena. La fel, adaugam sare si putin piper.

Punem apoi si cartofii in tigaie, combinam ingredientele frumos, cu ajutorul paletei si apoi presaram marar tocat sau patrunjel.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tigaie cu cartofi taranesti-0
Tigaie cu cartofi taranesti-1
Tigaie cu cartofi taranesti-2
Tigaie cu cartofi taranesti-3
Tigaie cu cartofi taranesti-4
Tigaie cu cartofi taranesti-5
Tigaie cu cartofi taranesti-6
Tigaie cu cartofi taranesti-7
Tigaie cu cartofi taranesti-8
Tigaie cu cartofi taranesti-9
Tigaie cu cartofi taranesti-10

COMENTARII (37)

lastbrava

lastbrava 1

15.01.2014, 20:11

arata apetisant, chiar acum fac!

Carmen

Carmen 1

05.04.2015, 22:56

arata bestial insa raman la ideea de cuptor, cred ca merge mai repede

Oana

Oana 1

05.04.2015, 23:35

Carmen, n-am mai facut demult si voi incerca si la cuptor, super ideea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!