Tigaie picanta cu pui si oua posate

de Merisor in Pui, 21 Oct 2014 | 11281 vizualizari

 

Nu pot sa spun decat "traiasca mama soacra", pentru ca se sacrifica vara pentru noi si se muta la tara unde poate sa creasca pui.
Foarte buni sunt puii de curte si ii gatim in fel si fel.
De data aceasta am ales sa prepar carnea de pui la tigaie, o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • pieptul si pulpele inferioare de la un pui
  • 8 carnaciori picanti(Radic)
  • 8 cartofi micuti
  • 200 gr ketchup dulce
  • 50 gr ketchup picant
  • tarhon uscat
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • sare dupa gust
  • 4 oua
  • 120 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tigaie picanta cu pui si oua posate:

Punem intr-o tigaie, antiaderenta si incapatoare, uleiul la incins.

Eu am o tigaie mare de aluminiu, teflonata, de 28 cm diametru si destul de adanca.

Asezam in tigaie, pulpele si pieptul de pui portionat in doua, iar peste si printre ele vom aseza carnatii.

Pentru inceput acoperim tigaia cu capacul si o lasam la foc mediu spre mare.

Intoarcem din cand in cand carnea pe toate partile.

Tinem capacul peste tigaie 8-10 minute, apoi il inlaturam si lasam sa se prajeasca frumos si carnatii, altfel sub capac doar se inabuse.

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii feliem in patru pe lung.

Cand sunt gata carnatii ii scoatem cu o paleta pe un platou, iar in locul lor adaugam cartofii.

Acoperim din nou tigaia cu capacul si intoarcem din cand in cand cartofii si carnea, pe partea cealalta.

Nu lasam cartofii sa se prepare definitiv, doar sa se patrunda putin.

Cand este carnea rumenita frumos si se patrunde bine, scurgem grasimea din tigaie si adaugam ketchupul, o ciupitura de tarhon maruntit si cateva frunze de busuioc.

Cand ketchupul incepe sa fiarba pe margini, adaugam ouale sparte si acoperim tigaia cu capacul.

Mai lasam totul pe foc, pana cand ouale prind crusta deasupra, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

Servim cu mamaliguta si branza veche, tinuta sub felia de mamaliguta.

Asa mancam la tara,la bunica, ce buna era branza veche, inmuiata sub felia de mamaliguta, yummyy!  

TIPS-URI

1

Nu vom adauga sare peste carne si cartofi, intrucat sunt carnatii destul de sarati si condimentati si se vor asezona si restul ingredientelor cu aromele lor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tigaie picanta cu pui si oua posate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui cacciatore