Tigaie picanta cu pui si oua posate

de merisor in Pui, 21 Oct 2014 | 5635 vizualizari

 

Nu pot sa spun decat "traiasca mama soacra", pentru ca se sacrifica vara pentru noi si se muta la tara unde poate sa creasca pui.
Foarte buni sunt puii de curte si ii gatim in fel si fel.
De data aceasta am ales sa prepar carnea de pui la tigaie, o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • pieptul si pulpele inferioare de la un pui
  • 8 carnaciori picanti(Radic)
  • 8 cartofi micuti
  • 200 gr ketchup dulce
  • 50 gr ketchup picant
  • tarhon uscat
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • sare dupa gust
  • 4 oua
  • 120 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tigaie picanta cu pui si oua posate:

Punem intr-o tigaie, antiaderenta si incapatoare, uleiul la incins.


Eu am o tigaie mare de aluminiu, teflonata, de 28 cm diametru si destul de adanca.


Asezam in tigaie, pulpele si pieptul de pui portionat in doua, iar peste si printre ele vom aseza carnatii.


Pentru inceput acoperim tigaia cu capacul si o lasam la foc mediu spre mare.


Intoarcem din cand in cand carnea pe toate partile.


Tinem capacul peste tigaie 8-10 minute, apoi il inlaturam si lasam sa se prajeasca frumos si carnatii, altfel sub capac doar se inabuse.


Cartofii ii curatam, ii spalam si ii feliem in patru pe lung.


Cand sunt gata carnatii ii scoatem cu o paleta pe un platou, iar in locul lor adaugam cartofii.


Acoperim din nou tigaia cu capacul si intoarcem din cand in cand cartofii si carnea, pe partea cealalta.


Nu lasam cartofii sa se prepare definitiv, doar sa se patrunda putin.


Cand este carnea rumenita frumos si se patrunde bine, scurgem grasimea din tigaie si adaugam ketchupul, o ciupitura de tarhon maruntit si cateva frunze de busuioc.


Cand ketchupul incepe sa fiarba pe margini, adaugam ouale sparte si acoperim tigaia cu capacul.


Mai lasam totul pe foc, pana cand ouale prind crusta deasupra, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.


Servim cu mamaliguta si branza veche, tinuta sub felia de mamaliguta.


Asa mancam la tara,la bunica, ce buna era branza veche, inmuiata sub felia de mamaliguta, yummyy!

 

TIPS-URI

1

Nu vom adauga sare peste carne si cartofi, intrucat sunt carnatii destul de sarati si condimentati si se vor asezona si restul ingredientelor cu aromele lor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tigaie picanta cu pui si oua posate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (37)

merisor 1

23.10.2014, 14:38

Multumesc, Sylvia!

mirela0911 1

23.10.2014, 15:40

Vaaai ce bine arata!

merisor 1

23.10.2014, 16:58

Mirela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!