Tigrisor

de ana in Prajituri, 6 Ian 2010 | 5098 vizualizari

 

Fiind dupa atatea sarbatori cu prajituri cremoase si ciocolatoase m-am gandi sa fac un chec tigrisor

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 2 plicuri zahar vanilat 
  • 1 praf de sare
  • 4 oua
  • 50 gr amidon
  • 1/2 plic raf de copt
  • 75 ml lapte
  • 2 lg cacao 
  • optional nuci,migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tigrisor:

Se topeste margarina (nu detot),se adauga zaharul ,zaharul vanilat (eu am pus burbon si a iesit mai inchisa compozitia),praful de sare ,se amesteca pana se topeste zaharul apoi se adauga ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.Se amesteca amidonul cu faina si praful de copt ,apoi treptat se adauga in compozitie alternand cu 50 ml de lapte.

Se imparte compozitia in 2 jumatati pe cat posibil de egale,iar intr-una din ele se adauga cele 2 lg de cacao si cei 25 di ml lapt ramasi.

Intr-o tava de cozonac incepem sa aranjam tigrisorul.Intotdeauna incepem din mijloc punem o lingura de compozitie galbena ,apoi una cu cacao pana terminam compuzitiile.

Coacem la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tigrisor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere