Chec cu pere caramelizate

de oanapl in Prajituri, 18 Ian 2017 | 894 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • Pentru pere caramelizate:
  • 75 gr zahar
  • 3 linguri apa
  • 3 pere
  • 1 lingura suc de lamaie 
  • Pentru chec:
  • 3 oua
  • 150 g unt
  • 75 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri lapte
  • extract de vanilie
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu pere caramelizate:

Pui zaharul impreuna cu apa, pe foc mediu spre mare. Tai perele in bucati potrivit de mici si le stropesti cu suc de lamaie.

Cand zaharul e lichid si caramelizat, adaugi perele si amesteci cu grija. Caramelul se va intari putin, insa il lasi pe foc inca 5-7 minute, pentru a se fluidiza si a inmuia perele.

Pentru chec, amesteci faina cu praful de copt si sarea.

Untul il mixezi cu zaharul pudra pana cand devine cremos si pufos. Adaugi un ou si o lingura de faina (pentru a nu se taia compozitia). Mixezi bine pana la omogenizare. Procedezi in acest fel, cu fiecare ou.


Adaugi faina si alternezi cu laptele caldut si mixezi pana cand se omogenizeaza compozitia. La final pui perele caramelizate si extractul de vanilie. Omogenizezi foarte putin pentru a nu strivi toate perele.


Torni compozitia in tava unsa cu unt si o introduci in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru circa 50-60 de minute, pana cand se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.


Lasi checul la racit pe un gratar si apoi il servesti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu pere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

oanapl 1

24.01.2017, 15:31

IrinaIrina49 1

26.01.2017, 11:33

Perele sunt preferatele mele, cu siguranta si prajitura ta a fost delicioasa

oanapl 1

26.01.2017, 12:45

Da, a fost delicioasa. Ti-o recomand cu drag!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Pessic