Tilapia cu sos de unt si prosciutto, cartofi la cuptor si salata de sfecla rosie

de Satisfyyourcravings in Peste, 20 Dec 2016 | 509 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru cartofi:
  • 200 grame cartofi mici (eu am folosit violet)
  • sare, piper
  • paprika afumata
  • pudra de ceapa
  • pudra de usturoi
  • ulei de masline
  • Pentru peste:
  • 4 bucati filet peste alb (eu am folosit tilapia)
  • 40 grame unt la temperatura camerei
  • 1/4 salota
  • 1 catel de usturoi
  • 2 fasii prosciutto
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare, piper
  • cateva tulpini de patrunjel
  • Pentru salata de sfecla rosie:
  • 6 sfecle gatite
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • mesclun (mix de frunze de salata)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tilapia cu sos de unt si prosciutto, cartofi la cuptor si salata de sfecla rosie:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.


Se taie cartofii mai mari in sferturi, iar cei mici in jumatati. Se presara condimentele deasupra, se stropesc cu ulei si se transfera pe o tava pentru cuptor. Se coc 20 de minute, pana devin crocanti.


Intre timp, se amesteca untul cu salota tocata, mustarul, usturoiul pisat, sare, piper, patrunjelul tocat, prosciutto tocat si sucul de lamaie.


Se taie sfeclele in sferturi si se amesteca cu otet balsamic, sare, piper si ulei de masline.


Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie non-aderenta, la foc mediu.


Se presara bucatile de peste cu sare si piper si se tranfera in tigaie. Se gatesc 3 minute, se intorc si se ung cu untul aromatizat, pe toata suprafata expusa. Se mai lasa 2-3 minute si se transfera pe farfurii.


Se servesc cu salata de sfecla, mesclun si cartofii crocanti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tilapia cu sos de unt si prosciutto, cartofi la cuptor si salata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

20.12.2016, 16:26

Rocsi 1

20.12.2016, 19:09

noiinbucatarie 1

20.12.2016, 22:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dorada la cuptor cu rosii si lamaie