Tilapia in bacon

de Poliana in Peste, 29 Mar 2013 | 1506 vizualizari

 

Vine weekendul si la noi in familie se mananca peste. Azi s-a dat strigarea la tilapia ;)

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • 5 bucati tilapia
  • 10 bucati bacon
  • cateva frunze spanac
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • oregano

Piure de mazare

  • 400 gr mazare congelata
  • 1/2 cana lapte
  • 2-3 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • menta
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tilapia in bacon:

Bucatile de peste le spalam bine si le stergem cu servetele de hartie. Frunzele de spanac le spalam bine in cateva ape. Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Condimentam fiecare bucata de peste cu sare, piper si oregano. Punem cate o frunza-doua peste peste si apoi il 'invelim' in cateva doua bucati de bacon.

Punem toate bucatile impachetate de peste intr-o tava termorezistenta si turnam 1/3 ceasca de apa si zeama de lamaie. Dam la cuptor timp de 25-30 de minute, pana cand baconul este rumenit frumos.

In timp ce pestele sta la cuptor putem sa preparam piureul de mazare. Mazarea o punem la fiert in apa cu sare. Cand este fiarta oprim focul si o scurgem de apa. O pasam bine cu blenderul apoi adaugam laptele si smantana si omogenizam. Condimentam cu sare, piper si menta dupa gust.

Servim tilapia pe pat de praz ( care poate fi calit in putin unt, dar eu nu am vrut sa mai fac asta - cred ca din comoditate :P ) alaturi de piureul de mazare cu menta, care va spun eu ca este delicios, pe mine m-a cucerit din prima.

Azi am fost rapida, ca si mancarea de altfel :) Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tilapia in bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Poliana 1

01.04.2013, 14:51

Multumesc dragilor , si tie Dia pentru 'like' )

Krystyan Trendy 1

01.12.2013, 12:51

arata minunat

babi5 1

16.08.2014, 20:48

Super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Peste prajit cu mamaliga