Peste prajit , cu mamaliguta si sos rosu

de Ina in Peste, 15 Apr 2010 | 8808 vizualizari

 

Nicio masa fara peste!

 

INGREDIENTE

  • 1 crap sau salau de cca. 3 kg. ( fara cap )
  • o capatana de usturoi
  • 3-4 rosii
  • un ardei gras
  • patrunjel
  • delikat
  • malai ( cca. 200 g.)
  • faina ( cca. 100 g.)
  • sare
  • ulei pentru prajit

     

Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste prajit , cu mamaliguta si sos rosu:

Pestele curatat si spalat se taie rondele late de cca. 2 cm., care se sareaza putin si se tavalesc printr-un amestec de malai si faina in proportie de 2:1 ( in care s-a presarat si putin delikat) .


Se incinge uleiul in tava si se prajesc rondelele de peste pana ce malaiul capata culoare aurie.


Se serveste cu mamaliguta calda si sos rosu.


SOS ROSU:


Se curata usturoiul si se piseaza. Se taie rosiile si ardeiul marunt ( sau se mixeaza cu blenderul ). Se adauga 100-150 ml. de apa clocotita, putin delikat si usturoiul pisat. Se pune pe foc si se mai da un clocot. Se adauga patrunjel tocat si se toarna peste rondelele de peste prajit.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste prajit , cu mamaliguta si sos rosu" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Bunica 1

17.04.2010, 00:29

Foaaaaaarte bun ! Imi place pestele pregatit sub orice forma, darprajit cu mujdei si mamaliguta ma da gata.

Ina 1

17.04.2010, 08:14

ai dreptate, bunicuto!

Ina 1

17.04.2010, 08:17

Bunicuto, cati ani ai ? Ca nu cred ca esti la varsta plimbarii nepotilor... Sau oi fi vreun bunicut, bunut.....deghizat?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

O pizza de te lingi pe degete
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Marinata de peste