Saramura de macrou

de MotanLaOale in Peste, 21 Oct 2014 | 7432 vizualizari

 

Foarte buna a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 1 macrou
  • 1 ardei
  • 1 gogosar
  • 2 rosii
  • 4-5 rosii chery
  • 5 catei usturoi
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de macrou:

Eu am facut un singur peste ca nu mananc decat eu. Se pot face oricati.

Pestele se curata, se spala si se sterge de apa.

Se pune o tabla pe focul de aragaz si cand este incinsa se da focul mic si se presara un strat de sare grunjoasa.

Se pune pestele pe sare si se prajeste pe ambele parti pana este facut.

Intre timp se pune o olita cu apa la fiert.

Se pun in olita ceapa, ardeiul, gogosarul, rosiile curatate si tocate si se fierb 10-12 minute.

Se pune si verdeata si se mai fierbe 5 minute.

Se potriveste de sare si se da deoparte de pe foc.

Se pun si cateii de usturoi tocati marunt.

Cand pestele este gata facut se pune intr-un vas si se toarna peste el zeama fierbinte.

Se lasa 10-15 minute si se poate servi.

 Se serveste cu mamaliga.

 

 

TIPS-URI

1

Merge foarte bine cu ardei iute daca va place.

2

Daca se face pe gratar, alaturi de peste se pot coace si ardeii si rosiile pentru un alt gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de macrou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Ksenya 1

22.10.2014, 10:35

da,daca se face pe gratar merg si pentru dukanezi. Faina reteta!

mirela0911 1

23.10.2014, 19:29

Ce bunatate!

MotanLaOale 1

23.10.2014, 21:10

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste cu mamaliguta