Dorada la cuptor

de Irina in Peste, 26 Apr 2009 | 18472 vizualizari

 

Am mincat-o intr-un restaurant pe malul Mediteranei, intr-un loc pitoresc. Dar la fel de gustos a iesit si in bucatarioara mea.

 

INGREDIENTE

  • 3 dorada
  • 4 cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 5 rosii potrivite
  • 1 pahar de vin
  • sare
  • piper
  • ghimbir macinat
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la cuptor:

Pestele se spala si se curata bine cu apa rece


Se stropeste tava cu putin ulei


Se taie rondele cartofii, rosiile si ceapa.


Se formeaza in tava patul de cartofi si ceapa, se sareaza, se pipereaza


Se da cu un praf de ghimbir peste dorada, cu piper si sare (inclusiv in interiorul pestelui).


Se asaza dorada in tava si apoi se aranjeaza rosiile pe patul de cartofi si peste peste


Se stropeste cu paharul de vin (minim 200 ml) si ulei de masline


Se acopera tava cu o folie de aluminiu


Se da la cuptorul incins in prealabil la 200 de grade


Se lasa cam 60 de minute la cuptor


Se poate servi impreuna cu un sos de rosii, preparat astfel: se caleste putina ceapa, putin usturoi, am adaugat sucde rosii Cirio (sticla inalta cu capac alb), sare, piper, un ardei verde taiat rondele si putin sos dulce chinezesc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Bucataras 1

26.04.2009, 15:10

Uite asa am mincat:

ruta_pisicuta 1

09.12.2012, 15:38

am incercat si eu aceasta reteta, sunt fan nr 1 dorada, imi place f mult acest peste, si daca mai este si din mare nu din crescatorie e si mai bun, abia astept sa-l scot de la cuptor sa vad cum este...neam-neam . merci de reteta, pupici

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu nucă, vin alb şi trandafiri

de Ancutsa 5

ieri la 22:34

Zacusca de vinete

de RODIMUR 5

ieri la 22:32

Dulceata de ardei iuti

de Rocsi 9

ieri la 22:04

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

pe 17.10 la 22:30

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de rechin la cuptor cu cartofi natur