Stiuca in sos de rosii , cu cartofi prajiti

de Ina in Peste, 14 Dec 2013 | 10733 vizualizari

 

Un alt preparat delicios cu peste, cu care-ti poti impresiona musafirii la orice ocazie.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg stiuca
  • 2 cepe
  • 800 g cartofi
  • 1 borcan cu rosii in bulion
  • 1 lamaie ( sau zeama ei )
  • 6-8 linguri ulei ( + ulei pentru prajit cartofii )
  • sare
  • piper
  • cimbru verde
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca in sos de rosii , cu cartofi prajiti:

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem rondele si-i prajim. 

Ceapa curatata, spalata si taiata solzisori se prajeste usor in ulei (sau unt). Adaugam bucatile de  peste pregatite din timp si sarate  ( eu am fript pestele usor, inainte de a-l pune in cratita cu ceapa calita ) .  Lasam sa se patrunda usor pestele, apoi transferam totul intr-un alt vas termorzistent.

Turnam deasupra  rosii cu ardei in bulion  ( 1 borcan de 800 g ). Condimentam cu sare, piper, iar in jurul bucatilor de peste asezam rondele de cartofi prajiti. Decoram cu frunzulite de cimbru  verde. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30-40 minute. In ultimele 15 minute dam la o parte folia de aluminiu, pentru ca pestele sa se rumeneasca frumos.

Servim cu patrunjel tocat si  zeama de lamaie , alaturi de nelipsita mamaliguta. 

TIPS-URI

1

Cartofii prajiti si apoi fierti in sosul de rosii cu peste, sunt o nebunie :X

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca in sos de rosii , cu cartofi prajiti" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Stiuca cu legume