Tiramisu

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 30 Iun 2015 | 1759 vizualizari

 

A sosit vremea sa folosesc si crema cu mascarpone de la Iepuras Bucataras si cum puteam sa o folosesc altfel decat la clasicul si indragitul "Tiramisu"?

 

INGREDIENTE

  • Cafea:
  • 800 ml apa;
  • 8 lingurite zahar;
  • 8 lingurite cafea macinata.
  • Crema:
  • 1 l crema cu mascarpone;
  • doua linguri zahar pudra;
  • esenta de vanilie.
  • Blat:
  • 400 g piscoturi.
  • Pentru ornat:
  • o lingura cacao.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Se incepe cu prepararea cafelei: se pune apa la fiert impreuna cu zaharul si cand dau in clocote se adauga cafeaua, se amesteca si se iau de pe foc, lasandu-se la racit.

Crema cu mascarpone se mixeaza intr-un castron mare. Se adauga zaharul pudra si esenta de vanilie si se incorporeaza.

Cand s-a racit cafeau, se ia cate un piscot si se inmoaie pe ambele parti in ea, aranjandu-se in doua raduri pe o tava. Se pune jumatate din crema peste piscoturi, apoi se mai adauga un strat de piscoturi inmuiate in cafea, apoi cealalta jumatate de crema. Se orneaza cu cacao, care se presara cu ajutorul unei strecuratoare.

 

 

TIPS-URI

1

In loc de cacao puteti folosi si cafea sau ciocolata pentru ornat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Aletta 1

30.06.2015, 23:52

As papa si eu o feliuta,

MotanLaOale 1

01.07.2015, 10:18

bun bun

anca_rm 1

01.07.2015, 15:23

imi place mult tiramisu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!