Tiramisu

de AndreeaDea in Prajituri, 23 Ian 2017 | 729 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g pișcoturi
  • 500 g mascalpone
  • 4 oua
  • 500 ml cafea
  • 100 g zahar
  • O esență rom
  • Cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Separam cele 4 oua și batem albușurile pana devin spuma, după aceea adăugăm jumătate din zahar și batem pana devine foarte tare asemănătoare unei bezea.


Separat, batem gălbenușurile cu zaharul rămas si esenta de rom (putem folosi si esenta de vanilie, însă mie personal imi place cea de rom) pana devine cremoasa, după aceea adăugăm mascarpone și amestecam pana se încorporează bine cu gălbenușurile.


În următorul pas, incorporam treptat albușurile bătute spuma cu compoziția de mascarpone.


După ce am terminat crema, urmează sa asamblam prăjitura, înmuiem pișcoturile în cafea, cam pentru 3 secunde și le punem în tava ( eu am folosit tava de unica folosință) după ce am acoperit tava cu un strat de pișcoturi, punem un strat de crema și vom face același lucru și pentru următorul strat.


După ce punem și ultimul strat de crema, vom pudra prăjitura cu cacao.


Vom da prăjitura la frigider pentru câteva ore pentru ca pișcoturile sa se inmoaie si sa absoarbă din crema.


Este o prăjitură foarte ușor de făcut și super delicioasa.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

AndreeaDea 1

25.01.2017, 16:13

Mulțumesc

miki_a 1

27.01.2017, 05:34

Bun desert!

Bucataras Diana 1

07.02.2017, 13:53

yammy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pasca fara coca