Guguluf cu banane

de lia maria in Prajituri, 5 Iul 2010 | 2866 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta, ma-m inspirit din cartea, Secretul succesului- editura Corint: paine cu banana si nuci dar cu mai multe modificari, rezultatand o delicioasa prajitura…

 

INGREDIENTE

  • 100g  unt
  • 250g zahar
  • 280g banana bine coapte
  • 3 oua
  • 125ml sana
  • 315g faina
  • 1 praf de copt
  • 2  lingurite sirop de ghimbir
  • 100g sambure de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu banane:

Ungem tava de guguluf cu putin unt si o presaram cu faina. Curatam si zdrobim bananele cu o furculita. Taiem nuca, in bucati maricele. Batem putin oule.



Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si nucile.



Frecam untul cu zaharul, cam 1’, adaugam bananele si ouale, siropul si sana, amestecand pana la omogenizare. Adaugam ingredientele uscate la compozitia de banana si amestecam usor cu paleta, atat cat sa se incorporeze.



Se toarna aluatul in forma si se coace cam 55-60’. Se lasa cam 5-10’ sa se odihneasca, apoi se rastoarna pe un platou.



Se serveste simplu sau cu diferite glazuri dupa preferinta.



Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

banane

2

nuci

3

sirop de ghimbir

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

ela 1

06.07.2010, 17:24

ce bunatate...

nadina73 1

07.07.2010, 00:32

e la favo trebuie incercata arata tare bine,nota 10

epurasha2bb 1

27.07.2010, 19:31

excelent, 5 furculite!am papat si eu si e foarte aromata si miroase Dumnezeiesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea