Tiramisu reteta clasica

de Corinuta in Prajituri, 8 Aug 2010 | 13924 vizualizari

 

Tiramisu reteta clasica

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida
  • 30 piscoturi Savoiardi
  • 250 g mascarpone
  • 5 galbenusuri
  • 80 ml cafea expresso
  • o lingurita cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta clasica:

Tiramisu reteta clasica

Intr-un castronel se face un sirop din o parte (canita) cafea si doua parti apa. 

Se bate frisca cu mixerul si cand e aproape gata se reduce viteza la minim. Se adauga galbenusurile pe rand, iar apoi cate o lingura cu mascarpone pana se incorporeza tot si se omogenizeaza bine.

Se pregateste o tava pe care se aseaza piscoturile dupa ce se scufunda rapid in sirop. Se pun cu partea zaharisita in jos. Peste piscoturi se intinde o portie generoasa de crema, apoi se mai pune inca un rand de piscoturi insiropate si inca un rand de crema. Se "imbraca" totul in crema.

Cacaua se pune intr-o strecuratoare deasa si se cerne peste prajitura. 

Se da la frigider si se serveste rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta clasica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastel de nata