Prajitura cu bezea de cocos si cafea

de miremirc in Prajituri, 18 Feb 2012 | 21771 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Bezea de cocos :
  • 8 albusuri
  • 300 g zahar
  • 200 g cocos
  • 2 lg faina
  • Crema :  ]
  • 100 ml cafea fiarta
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 150 g zahar
  • 8 galbenusuri
  • 200 g unt
  • Glazura :
  • 120 g ciocolata
  • 40 g unt
  • 40 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea de cocos si cafea:

Bezea de cocos : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand in continuare pana se topeste tot zaharul.


Adaugam nuca de cocos amestecata cu faina. Omogenizam si punem intr-o tava de copt (d=25x35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt.


Cine doreste, pentru un aspect mai frumos al prajiturii, poate imparti compozitia in 2 si coace 2 foi. Dam la cuptor pana se rumeneste putin deasupra.


Crema : facem 100 ml cafea la filtru sau espressor, fara zahar, tare sau mai slaba. Cafeaua o amestecam cu praful de budinca de vanilie si punem pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa, apoi adaugam zaharul si mai lasam pe foc pana se topeste, amestecand tot mereu. Galbenusurile le adaugam pe rand dupa ce luam cratita de pe foc.


Lasam crema sa se raceasca. Dupa ce se raceste, tot moale va fi crema .


Untul moale, la temperatura camerei il frecam spuma; in el adaugam cate o lingura, treptat din crema rece. Crema obtinuta o intindem peste blatul copt.


Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara pe foc mic; amestecam mereu pana se omogenizeaza. lasam sa se raceasca, apoi intindem peste crema .


Lasam la frigider pentru minim 3 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata. Prajitura se taie cu un cutit trecut prin apa . Excelenta ! :P


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea de cocos si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

deyutzky 1

18.12.2012, 16:30

camymaky 1

18.12.2012, 17:01

Cu galbenusurile ce se intampla? ca nu scrie nimic de ele la capitolul ''crema''

babi5 1

06.10.2013, 11:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de caise si bezea