Desert prajitura Jerbo

de katty in Prajituri, 19 Ian 2020 | 668 vizualizari

 

Bunatati de Craciun!
Prajitura Jerbo sau Greta Garbo-o reteta vechepe care recunosc ca nu m-am incumetat sa o incerc niciodata pana acum. Pentru 2 din cele 3 straturi de gem am folosit gem de caise, iar pentru cel de-al  treilea strat gem de portocale.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 200 gr unt 82%
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingura otet
  • un praf de sare
  • 200 gr nuca macinata
  • 150 gr zahar
  • gem de caise
  • gem de portocale, reteta aici https://www.bucataras.ro/retete/gem-de-portocale-92129.html
  • 1 ciocolata neagra+2 linguri lapte ptr decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Jerbo:

Pregatim foile.


Cernem faina intr-un castron. Facem la mijloc o adancitura in care punem ouale, sarea, untul, bicarbonatul si otetul. Framantam un aluat nelipicios pe care il impartim in 4 parti egale, din care vom intinde pe rand 4 foi.


Intindem prima foaie, o asezam in tava pe hartie de copt, o intepam cu o furculita din loc in loc si o ungem cu gemul de caise. Amestecam nucile macinate cu zaharul si presaram o treime.


Continuam cu a doua foaie pe care o ungem cu gem de portocale, apoi presaram zaharul cu nuci, punem cea dea treia foaie pe care o ungem cu gem de caise, nuci si zahar, apoi ultima foaie.


O intepam cu furculita si dam tava la cuptorul preincalzit aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos. Lasam prajitura sa se raceasca. Topim la foc mic ciocolata cu laptele si intindem peste prajitura racita, apoi presaram nuca mnacinata.


Portionam prajitura in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Jerbo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

20.01.2020, 19:14

Este una din prajiturile mele preferate! Grozava! Bravo, pentru toate retetele minunate ce ni le-ai adus!

katty 1

20.01.2020, 20:23

Multumesc Rocsi !

Gherca Daniela 1

26.01.2020, 09:17

delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si nuca(de post)