Negresa cu crema de branza vanilata si fructe de padure

de laura_n in Prajituri, 23 Aug 2012 | 4526 vizualizari

 

Desertul de ieri :P
Va spun de la inceput ca este o reteta incropita pe parcurs, cu ingrediente din ce aveam la indemana, dar ca a iesit. Si cel mai important e ca are fructe de padure :)) si ca a iesit bestiala :P

 

INGREDIENTE

  • - 5 oua
  • - 5 lg zahar
  • - 5 lg faina
  • - 3 lg cacao
  • - 250 gr ciocolata
  • - 50 ml Amaretto
  • - 100 gr afine
  • - 40 gr unt nesarat
  • - un praf de copt
  • - 400 gr branza de vaci
  • - 100 ml lapte
  • - 100 ml iaurt
  • - 150 gr zahar
  • - vanilie
  • - 1 plic gelatina (10 gr)
  • 600 gr fructe de padure (zmeura, afine,mure)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de branza vanilata si fructe de padure:

Spalam si curatam bine fructele, apoi lasam la scurs.


Topim ciocolata cu untul la bain marie. Intre timp, batem albusurile spuma si adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea. Apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam pana se incorporeaza toata faina. Adaugam ciocolata topita si cacaoa si amestecam. Turnam lichiorul , amestecam si presaram afinele spalate si scurse. Turnam intr-o forma de copt (eu am folosit o tava dreptunghiulara), unsa cu unt si prevazuta cu hartie de copt. Dam la cuptor cam 50 min.


Intr-un pahar,punem 50 ml apa si punem la hidratat gelatina.


Branza o amestecam cu iaurt, zahar si lapte si amestecam cu blenderul pana obtinem o spuma. Adaugam vanilia sau semintele de vanilie. Gelatina o incalzim putin la microunde si apoi o adaugam in crema de branza. Dam la frigider.


Dupa ce s-a copt negresa, lasam putin la racit si in aceeasi forma de copt turnam crema de branza. Presaram niste afine si dam la frigider. Lasam cateva ore si apoi scoatem si presaram si murele si zmeura. Lasam inca o ora la frigider si apoi servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de branza vanilata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

laura_n 1

24.08.2012, 09:27

Merisor, chiar mai e o portie

laura_n 1

24.08.2012, 09:28

Spuse Paula...de la care vin salivand abundent de la un tort

adry88 1

24.08.2012, 12:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08