Prajitura CABANA

de adasev12 in Prajituri, 20 Feb 2011 | 12752 vizualizari

 

desi mi-a iesit complet ratata...m-am gandit sa postez totusi ce am putut salva din ea...si doamne, cat de buna este aceasta praji si cat de bine ii iese mamei!!! e reteta de la ea...e prima data cand o fac, nici nu ma asteptam sa-mi iasa ca ei, dar nici chiar asa....ooofffff.....in fine...poate data viitoare....

 

INGREDIENTE

  pt foi:

  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 6 lg lapte
  • 2 lg miere poliflora, ca e inchisa la culoare
  • o lg-ita bicarbonat stins cu lamaie
  • 1/4 margarina
  • faina cat cuprinde

crema:

  • o budinca de caramel
  • 350 ml lapte
  • 150 g unt
  • 150 g zahar praf

glazura la rece:

  • 150 g zahar praf,
  • 2 lg ulei
  • 3 lg cacao
  • 3 lg apa f fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura CABANA:

toate ingedientele de la foi, mai putin faina se pun impreuna intr-o cratita apoi se pune cratita in alta cu apa fierbinte si se amesteca  pana se topesc toate f bine...

se lasa pana incepe sa fiarba, apoi se continua cam 5 minute fierberea amestecand mereu.

 compozitia se va invartosa...ca o ciulama si isi va schimba culoarea...va deveni ca un caramel....

se ia apoi de pe foc, se lasa cam 2-3 minute sa se stampere si se adauga faina cat sa se lege compozitia , dar sa nu fie prea vartoasa...

trebuie sa fie mai moale...s-ar putea aici sa fi gresit eu...ca acest aluat e lipicios si oricata faina ai pune tot lipicios ramane si se lucreaza  greu...:D

din aceasta compozitie se coc trei foi pe dosul tavii tapetata cu ulei si faina, si inca 9 bastonase....mie mi-au iesit foarte  subtiri foile si s-au cam rupt la lucru, de aceea abia am putut salva o portie...si trebuiau trei....

foile se coc cam 10 min fiecare...apoi se iau repede de pe dosul tavii fiindca se inatresc ff frepede.

crema: se face budinca cu lapte si se da la racit. untul se freaca spuma cu zaharul si cand e racita bine budinca se amesteca cu mixerul la viteza mare, sa nu se taie crema.( se poate folosi si margarina rama sau unirea...care nu are sare)

asamblare: fiecare foaie se taie in trei parti egale pe lungime.

se ia o bucata , se unge cu crema apoi se asaza 2 bastonase...se mai pune un strat de crema , se mai asaza un bastonas si iar crema, dar sa iasa in triunghi...se iau apoi celelalte doua foi si se asaza pe lateral , se preseaza sa se prinda bine de crema...in final trebuie sa aiba forma triunghiulara.

se face glazura: se amesteca bine toate ingredientele si se toarna imediat peste prajitura.

se pune prajitura intr-o folie sau o punga si se da la rece pana a doua zi.

foile ar trebui sa se inmoaie foarte frumos, si sa se taie super...din pacate ale mele nu au vrut....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura CABANA" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca