Eclere cu capsuni si ciocolata

de Ligia Bxl in Prajituri, 18 Feb 2011 | 7189 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ptr cojile de eclere:
  • 300 ml de apa
  • 150 ml de ulei
  • putina sare
  • 5 oua
  • faina cat cuprinde
  • ptr crema:
  • 500 ml de lapte
  • o jumatate de cana de zahar
  • 5 linguri de amidon
  • o jumatate de pachet de unt
  • o fiola de esenta de vanilie
  • cateva capsuni
  • ptr ornat:
  • ciocolata topita
  • capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu capsuni si ciocolata:

Cojile se fac astfel: se fierbe apa cu uleiul si putina sare, apoi se pune faina cat cuprinde sa fie o coca nici prea tare nici prea moale. Se da la racit.

Intre timp se face crema astfel: se pune laptele la fiert cu zaharul,dupa ce a fiert se ia o cana din laptele fiert si se amesteca bine cu amidonul apoi se toarna in restul de lapte in fir subtire si se lasa sa se ingroase amestecand continuu sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat se da de pe aragaz si se pune untul, esenta de vanilie si dupa racire capsunile tocate.

Dupa ce s-a racit coca ptr coji se pun pe rand oualele si se amesteca bine apoi cu o punga se formeaza bastonase in tava cu foaie de copt. Se dau la copt, nu se deschide aragazul in timpul coacerii ptr ca se lasa cojile, iar cand sunt gata se intredeschide cuptorul si se mai lasa 5 minute ca sa nu se lase cojile.

Se taie fiecare coaja de eclere pe mijloc si se umplu cu crema de capsuni,pe deasupra se orneaza cu ciocolata topita(daca ciocolata topita e prea tare se inmoaie cu putin lapte si putin unt)si peste ciocolata se pun capsuni trase in ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cu ciocolata si capsuni