Desert prajitura cu rubarba

de Zamfira in Prajituri, 1 Aug 2019 | 1363 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 4 gălbenușuri
  • 100 g unt
  • 350 g făină
  • 3 linguri smântână
  • 40 ml lapte(3 linguri)
  • 1 praf de copt
  • sare

Pentru bezea

  • 4 albușuri
  • 250 g zahăr pudră
  • 1 zahăr vanilinat

Mai avem nevoie

  • 2 legături de rubarbă, 20 de tije
  • coajă de la o lămâie
  • 4 linguri de griș
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu rubarba:

Curățăm rubarbara, îndepărtăm coaja exterioară roșiatică-verzuie, se îndepărtează în fâșii. Feliem tijele de rubarbă în bucăți de 2 cm.

Blatul

Omogenizăm ingredientele, untul se topește și se adaugă rece la componenetele blatul. Frământăm toate ingrediente, dacă aluatul este prea moale, putem reduce din cantitatea de smântână. Trebuie să obținem un aluat nelipicios care se poate întinde cu ușurință, dacă este nevoie se mai poate adăugăm puțină făină. Întindem o foaie groasă de 0,5cm pentru o tavă obișnuită de prăjituri.

Pudrăm suprafața aluatului cu 4 linguri de griș. Punem bucățile de rubarbă și coaja rasă de la o lămâie.

Punem tava în cuptorul preîncălzit la 200 C. Lăsăm blatul 20 de minute.

Batem din albușuri cu un praf de sare o spumă tare, după ce este destul de consistentă adăugăm treptat zahărul pudră și zahărul vanilinat.

După cele 20 de minute scoatem blatul cu rubarba și punem spuma tare. Punem prăjitura la cuptor pentru încă 15 minute, reducem temperatura la 180 C, spuma trebuie să devină roz, ușor maronie.

După ce se răcește, feliem prăjitura în cuburi măricele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Lemon cake ,in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose colorate