Tiramisu cu capsuni si cocos

de Corinuta in Prajituri, 8 Iun 2015 | 3300 vizualizari

 

Nu e reteta clasica de tiramisu, nici pe aproape, dar e o varianta aromata cu capsuni si cocos, doua ingrediente care mie imi plac tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 400 g piscoturi
  • 200 g fulgi de nuca de cocos
  • 500 g capsuni
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml lapte
  • 2 cani apa fierbinte
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • cacao pentru pudrat deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu capsuni si cocos:

Intr-un blender mixam apa fierbinte cu 100 g nuca de cocos, apoi o strecuram si lasam deoparte la racit. In laptele de cocos obtinut o sa inmuiem piscoturile.


Incalzim laptele, cand este fierbinte il mixam cu celelalte 100g de cocos, il strecuram si-l punem la fiert.


Amestecam 6 linguri de zahar cu amidonul, adaugam lapte caldut, omogenizam bine apoi turnam compozitia obtinuta peste lapte si fierbem pana se ingroasa mai ceva ca o budinca. Cand e gata o acoperim cu o folie alimentara sa nu faca pojghita deasupra si o dam la friginder.


Capsunile le spalam, le curatam si le amestecam cu restul de zahar cu un mixer vertical. Adaugam mascarponele, mai mixam putin, iar la sfarsit adaugam si budinca de cocos. Dam crema obtinuta la frigider.


Intr-o tava asezam un rand de piscoturi inmuiate in laptele de cocos, apoi jumatate din crema, din nou un rand de piscoturi si restul de crema, dupa care o pudram cu cacao si o dam la frigider.


Piscoturile nu trebuiesc tinute mult la inmuiat, doar le scufundati odata in lapte, le scurgeti bine si le asezati in tava.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca aveti tava dreptunghiulara inalta, tapetati-o cu o folie alimentara, asezati prajitura direct in ea si dati-o la frigider de pe o zi pe alta, apoi o rasturnati pe tava de servit si pudrati cu cacao

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu capsuni si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Gicuta69 1

09.06.2015, 09:08

Imi place!

Corinuta 1

09.06.2015, 10:31

Multimesc dragii mei!

Micutza Luana 1

09.06.2015, 14:20

buna varianta asta like

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca