Tiramisu cu pricomigdale

de giorgi in Prajituri, 31 Aug 2012 | 2182 vizualizari

 

Prajitura asta are la baza reteta de Tiramisu iar pricomigdalele ii dau o nota aparte.
Un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 250gr frisca vegetala sau smantana dulce
  • 500 gr mascarpone
  • esente,de migdale si cafea
  • zahar vanilinat ,un plic
  • un praf de sare
  • o ciocolata neagra
  • cacao pentru pudrat (in momentul servirii)
  • 9 linguri de zahar
  • doua cani cu cafea tare
  • un pachet de piscoturi de sampanie
  • 300 gr pricomigdale
  • un pliculet de gelatina (la nevoie )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu pricomigdale:

Am folosit suplimentar un pliculet gelatina .


Se face o cafea tare ,indulcita dupa gust si cu esenta de migdale si cafea imbogatita .Se lasa la racit.


Galbenusurile se freaca energic (se mixeaza) cu zaharul tos (6 linguri)si zaharul vanilat pana se fac de consistenta unei creme si cresc in volum .

Se pun pe baie marina si se amesteca mereu pana devin o crema alifioasa,cam 15 min de cand apa fierbe sub ele.Se lasa la racit.


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga trei linguri de zahar si se mai bat pana se intaresc bine.Se pun pe baie marina ,se bat si acolo cam 5 minute .Se adauga cateva picaturi de lamaie si se mai bat putin.


Gelatina se dizolva in putina apa rece si apoi se pune vasul in care e in apa fiarta dar nu pe foc,pana se lichefiaza.


Crema de galbenusuri (rece) se amesteca cu mascarpone, abia scoasa din frigider, pana se omogenizeaza .Apoi se pun albusurile dar cu grija ,cu miscari de jos in sus asa cum am explicat la chec .Se pune un pic din aceasta compozitie in gelatina lichida si se omogenizeaza ,apoi se toarna gelatina in restul de crema.


Intr-o forma (tava),inalta un pic,de preferinta dreptunghiulara, se pune primul strat de piscoturi insiropate rapid in cafeaua rece .Nu se insiropeaza prea tare ca se inmoaie prea rau. Se pune 1/2 din crema peste care se rade jumatate din ciocolata.Am preferat o ciocolata neagra . Peste crema se pun pricomigdalele,una langa alta, insiropate bine,lasate chiar in cafea un pic.Se rade cealalta jumatate de ciocolata. Se pune crema ramasa si se da la rece pana a doua zi.


Pentru un aspect esential,ireprosabil cernem cacao deasupra prajiturii printr-o strecuratoare (sita) in momentul servirii.


Sa fie cu pofte !

 

TIPS-URI

1

Daca folosim frisca vegetala crema noastra se intareste mai bine,putem sa nu mai folosim gelatina.Eu prefer smantana dulce in prajituri.De obicei folosesc marca Vian.

2

Am servit prajitura si in cupa din napolitana ,frumos valurita .E de efect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu pricomigdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

31.08.2012, 20:22

Rocsi 1

31.08.2012, 21:15

Yamiiiii

giorgi 1

11.09.2012, 13:24

Multumesc frumos !Sper sa va placa .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu