Tiramisu Dutch Way

de Satisfyyourcravings in Prajituri, 14 Ian 2013 | 4399 vizualizari

 

Pepernoten sunt mici biscuiței rotunzi specifici Olandei ce conțin cuișoare, cardamom, piper, scorțișoară și ghimbir. Adăugați în rețeta tradițională de tiramisu oferă acestuia un parfum aparte și un gust rafinat.

 

INGREDIENTE

  • 125 ml espresso
  • 25 ml rom
  • 50 grame boabe de cafea proaspăt măcinate
  • 100 grame mascarpone
  • 100 grame ricotta
  • 50 grame zahăr
  • 25 ml esenţă de vanilie
  • 120 ml iaurt grecesc
  • 200 grame pepernoten sfărâmate
  • 2 linguri sirop de cireşe
  • 1 cutie pişcoturi
  • cacao pudră pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu Dutch Way:

Se amestecă espresso cu siropul de cireșe şi romul şi se lasă la răcit.


Se amestecă mascarpone cu ricotta, esenţa de vanilie, iaurtul şi zahărul.


Se amestecă pepernoten cu boabele de cafea măcinate.


Se înmoaie piscoturile în espresso pentru câteva secunde şi se aşează într-o tavă acoperind tot fundul acesteia. Deasupra se așează amestecul de mascarpone, ricotta și iaurt, iar peste, mixul de pepernoten și boabe de cafea.


Se continuă așezarea alternativă de pișcoturi și cremă până la epuizarea acestora, ultimul strat fiind cel de cremă.


Se pudrează cu cacao pudră și se refrigerează până la momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu Dutch Way" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

merisor 1

14.01.2013, 18:21

Moaaa, ce bun e si asta!

Sim0na 1

14.01.2013, 22:24

super arata!

mamaieelena 1

16.01.2013, 10:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu