Tiramisu in cupe

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 13 Apr 2010 | 3993 vizualizari

 

mi s-a facut o pofta teribila de ceva dulce........ce sa fac,ce sa fac???mi-am amintit ca in dulapiorul cu rezerve aveam niste piscoturi,frisca am luat aseara,oua,slava domnului am o gramada(de la tara:bunici,rude,prieteni) si m-am apucat de treaba:crema am facut-o aseara si am terminat azi de dimineata "tiramisul"

 

INGREDIENTE

  • 700 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 60 g amidon(6 lg)
  • 6 galbenusuri
  • vanilie
  • 150 ml frisca
  • cacao
  • 12/14 piscoturi
  • 1 ceasca cafea indulcita/rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu in cupe:

crema:Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul.Galbenusurile seamesteca cu amidonul pana incorporam tot amidonul.Cand laptele a fiert luam cateva linguri din acesta si punem peste compozitia de ou cu amidon,amestecand incontinuu.compozitia rezultata se toarna peste restul de lapte si se pune din nou pe foc,amestecan incontinuu.Cand incepe sa se ingroase dam focul incet si mai amestecam un minut.Peste crema se adauga vanilia si se acopera cu o folie alimentara(folia sa ia contact cu,crema)pentru a nu se forma crusta.


Am batut frisca tare,am amestecat-o cu crema de vanilie si am mixat cateva minute.In fiecare cupa am pus o lingura de crema,apoi un picot inmuita si rupt in 4 bucatele,crema,piscot,crema si la final am ornat cu cacao.Crema mi-a ajuns pt 6 cumpe(mari).


Cu tiramisul se aseamana doar pt ca sunt piscoturile inmuiate in cafea si ca se pudreaza cu cacao.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu in cupe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

nadina73 1

14.04.2010, 01:11

felicitari arta foarte bine,nota 10

adry88 1

07.07.2011, 16:33

arata bestial

alinutzika 1

16.09.2011, 13:36

ce bine arata...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura din pudding cu biscuiti