Prajitura cu crema de ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 18 Mar 2012 | 8757 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt.blat:

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 3 lg ulei
  • 3 lg apa
  • esenta rom
  • 6 lg faina
  • 3 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Pt.crema:

  • 200ml frisca lichida
  • 200g ciocolata cu lapte

Pt.glazura:

  • 100ml frisca lichida
  • 100g ciocolata amaruie

Pt.insiropat:

  • apa, zahar, esenta rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Galbenusurile se amesteca separat cu uleiul, apa si esenta de rom dupa care se toarna peste albusuri si se amesteca usor. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca si se toarna in ploaie peste albusuri si se amesteca usor de jos in sus. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 25-30 minute la 180 de grade (se face testul cu scobitoarea). Se lasa blatul la racit dupa care se taie in doua.


Intr-o craticioara se pune la topit ciocolata si frisca lichida (se aduce la punctul de fierbere). Se omogenizeaza bine dupa care se lasa la racit. Se mixeaza pana devine o crema spumoasa.


Se pregateste siropul, se stropesc cele doua blaturi. Se unge cu crema de ciocolata, iar deasupra se toarna glazura obtinuta din ciocolata amaruie si frisca aduse la punctul de fierbere si omogenizate.


Se orneaza cu moate de frisca si se serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

mirela0911 1

20.03.2012, 23:13

Claudia mersi mult!
Simona data viitoare

mirela0911 1

20.03.2012, 23:15

mamaieelena multumesc!
Miuta e foarte buna si foarte repede se termina de mancat

Laly 1

21.03.2012, 12:21

Ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kati