Prajitura cu crema de ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 18 Mar 2012 | 8496 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt.blat:

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 3 lg ulei
  • 3 lg apa
  • esenta rom
  • 6 lg faina
  • 3 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Pt.crema:

  • 200ml frisca lichida
  • 200g ciocolata cu lapte

Pt.glazura:

  • 100ml frisca lichida
  • 100g ciocolata amaruie

Pt.insiropat:

  • apa, zahar, esenta rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Galbenusurile se amesteca separat cu uleiul, apa si esenta de rom dupa care se toarna peste albusuri si se amesteca usor. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca si se toarna in ploaie peste albusuri si se amesteca usor de jos in sus. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 25-30 minute la 180 de grade (se face testul cu scobitoarea). Se lasa blatul la racit dupa care se taie in doua.

Intr-o craticioara se pune la topit ciocolata si frisca lichida (se aduce la punctul de fierbere). Se omogenizeaza bine dupa care se lasa la racit. Se mixeaza pana devine o crema spumoasa.

Se pregateste siropul, se stropesc cele doua blaturi. Se unge cu crema de ciocolata, iar deasupra se toarna glazura obtinuta din ciocolata amaruie si frisca aduse la punctul de fierbere si omogenizate. 

Se orneaza cu moate de frisca si se serveste. 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de ciocolata-0
Prajitura cu crema de ciocolata-1
Prajitura cu crema de ciocolata-2
Prajitura cu crema de ciocolata-3
Prajitura cu crema de ciocolata-4

COMENTARII (36)

mirela0911

mirela0911 1

20.03.2012, 23:13

Claudia mersi mult!
Simona data viitoare

mirela0911

mirela0911 1

20.03.2012, 23:15

mamaieelena multumesc!
Miuta e foarte buna si foarte repede se termina de mancat

Laly

Laly 1

21.03.2012, 12:21

Ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05