Tiramisu reţeta adaptata

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 13 Apr 2010 | 4289 vizualizari

 

mi s-a facut o pofta teribila de ceva dulce........ce sa fac,ce sa fac???mi-am amintit ca in dulapiorul cu rezerve aveam niste piscoturi,frisca am luat aseara,oua,slava domnului am o gramada(de la tara:bunici,rude,prieteni) si m-am apucat de treaba:crema am facut-o aseara si am terminat azi de dimineata "tiramisul"

 

INGREDIENTE

  • 700 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 60 g amidon(6 lg)
  • 6 galbenusuri
  • vanilie
  • 150 ml frisca
  • cacao
  • 12/14 piscoturi
  • 1 ceasca cafea indulcita/rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţeta adaptata:

Tiramisu reţeta adaptata


crema:Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul.Galbenusurile seamesteca cu amidonul pana incorporam tot amidonul.Cand laptele a fiert luam cateva linguri din acesta si punem peste compozitia de ou cu amidon,amestecand incontinuu.compozitia rezultata se toarna peste restul de lapte si se pune din nou pe foc,amestecan incontinuu.Cand incepe sa se ingroase dam focul incet si mai amestecam un minut.Peste crema se adauga vanilia si se acopera cu o folie alimentara(folia sa ia contact cu,crema)pentru a nu se forma crusta.


Am batut frisca tare,am amestecat-o cu crema de vanilie si am mixat cateva minute.In fiecare cupa am pus o lingura de crema,apoi un picot inmuita si rupt in 4 bucatele,crema,piscot,crema si la final am ornat cu cacao.Crema mi-a ajuns pt 6 cumpe(mari).


Cu tiramisul se aseamana doar pt ca sunt piscoturile inmuiate in cafea si ca se pudreaza cu cacao.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţeta adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidare FFS005X

- 165 lei
1099.99 lei
934.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

nadina73 1

14.04.2010, 01:11

felicitari arta foarte bine,nota 10

adry88 1

07.07.2011, 16:33

arata bestial

alinutzika 1

16.09.2011, 13:36

ce bine arata...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ciocolatoasa alb-negru