Tiramisu reţeta adaptata

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 13 Apr 2010 | 4717 vizualizari

 

mi s-a facut o pofta teribila de ceva dulce........ce sa fac,ce sa fac???mi-am amintit ca in dulapiorul cu rezerve aveam niste piscoturi,frisca am luat aseara,oua,slava domnului am o gramada(de la tara:bunici,rude,prieteni) si m-am apucat de treaba:crema am facut-o aseara si am terminat azi de dimineata "tiramisul"

 

INGREDIENTE

  • 700 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 60 g amidon(6 lg)
  • 6 galbenusuri
  • vanilie
  • 150 ml frisca
  • cacao
  • 12/14 piscoturi
  • 1 ceasca cafea indulcita/rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţeta adaptata:

Tiramisu reţeta adaptata


crema:Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul.Galbenusurile seamesteca cu amidonul pana incorporam tot amidonul.Cand laptele a fiert luam cateva linguri din acesta si punem peste compozitia de ou cu amidon,amestecand incontinuu.compozitia rezultata se toarna peste restul de lapte si se pune din nou pe foc,amestecan incontinuu.Cand incepe sa se ingroase dam focul incet si mai amestecam un minut.Peste crema se adauga vanilia si se acopera cu o folie alimentara(folia sa ia contact cu,crema)pentru a nu se forma crusta.


Am batut frisca tare,am amestecat-o cu crema de vanilie si am mixat cateva minute.In fiecare cupa am pus o lingura de crema,apoi un picot inmuita si rupt in 4 bucatele,crema,piscot,crema si la final am ornat cu cacao.Crema mi-a ajuns pt 6 cumpe(mari).


Cu tiramisul se aseamana doar pt ca sunt piscoturile inmuiate in cafea si ca se pudreaza cu cacao.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţeta adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

nadina73 1

14.04.2010, 01:11

felicitari arta foarte bine,nota 10

adry88 1

07.07.2011, 16:33

arata bestial

alinutzika 1

16.09.2011, 13:36

ce bine arata...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cremoasa