Delicatese cu ness si visine

de Rocsi in Prajituri, 26 Iul 2011 | 1926 vizualizari

 

Asa cum am zis la cealalta reteta"delicatese cu visine" o voi repeta..insa acum am facut un blat simplu,o crema de ness ..o nebunie,doar ca am decorat si eu frumos cu bombonici si a iesit culoare din ele..hmmmm...

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua
  • jumatate cana de zahar
  • 2 linguri apa rece
  • 5-6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 pliculete ness
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura unt
  • o cana visine fara samburi
  • bombonele decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Delicatese cu ness si visine:

blatul:


ouale (de la temperatura camerei)le separam.


mixam galbenusurile cu zahar,pe care il punem treptat,pana ce isi dubleaza volumul.


adaugam apa si vanilia.


apoi punem faina si praful de copt si le incorporam bine.


batem albusurile spuma ,cu un praf de sare ,pana nu se mai desprind de fundul vasului in care le-ati batut.


le punem peste compozitia de galbenusuri si le incorporam usor,cu o lingura.


luam o tava rotunda,o ungem cu margarina si punem hartie de copt.


turnam compozitia in tava si o bagam in cuptor,la o temperatura potrivita,pana este copt blatul.


cand e gata il scoatem si il lasam sa se raceasca.


crema:


intr-un bol amestecam zaharul cu faina si cateva linguri din lapte.


amestecam bine de tot ,fara a ramane cocoloase de faina.


acest amestec il punem in restul de lapte,intr-o cratita.


dam cratita pe foc si o lasam acolo pana crema se ingroasa ca o budinca,timp in care invartim des in ea.


dam deoparte crema si o lasam sa se raceasca putin,dar o acoperim cu o bucata de folie.


cand e calda punem untul si il invartim bine pana se incorporeaza.


lasam crema acum sa se raceasca de tot.


cand e rece adaugam zeama de lamaie si nessul.


amestecam energic.


taiem blatul in doua.


asezam prima foaie de blat,baza ,pe un platou.


punem 2,3 linguri de crema pe care o intindem pe intreaga suprafata,peste care punem visinele.


peste punem crema,dar mai oprim putin din ea.


acoperim cu cel de- al 2lea blat si cu crema oprita invelim acest al 2lea blat.


ornam cu bombonele si dam putin la rece.


e gata de servit!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Delicatese cu ness si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Rocsi 1

27.07.2011, 21:41

mirela,medi

adry88 1

11.08.2011, 21:56

Rocsi 1

13.08.2011, 19:49

multumesc eduard

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere de vara